Afgelopen week was een ramp. Dit gevoel wil je niemand toewensen. Alles in je lichaam voel je. Bij elke ademhaling check je je lichaam. Heb ik ergens last van? Een lijstje van dingen die ik lichamelijk voelde.

– Stijve nek
– Pijn onder in de rug
– Opgeblazen gevoel
– Pijn in de buik
– Pijn in m’n heup

Kijk die lichamelijk dingen…welke allemaal waren te herleiden naar de ingreep. Ik loop zo verkrampt als maar kan. Als ik naar links of rechts kijk draai ik m’n hele bovenlichaam, in plaats van alleen m’n hoofd. Dit gaat vanzelf en doet veel pijn.

Ik heb het nog helemaal niet gehad over de mentale kwestie. Wat veruit het moeilijkst is van allemaal. Je word gewoon stapelgek van jezelf. De scene waar ik uitslag krijg van dr. Temizkan heb ik al 5384x afgedraaid in m’n hoofd. Met elke keer een andere uitslag. Wat kan een mens gek worden, wat kan een mens doemdenken terwijl er misschien niet eens wat aan de hand is.

Het is nu ook zo anders als 2 jaar geleden. Toen was ik zo onbevangen en vond alles prima. Nu weet ik wat me te wachten staat als het weer zo zou zijn. Dat is nu het grote verschil.
Ik heb nu de afspraak met mijzelf gemaakt dat ik nooit meer ziek wil worden. Om 4545672 duizend redenen. Dat hoef ik jullie toch niet uit te leggen?

Dinsdag 8 September 9:50. Pa en ik stappen op de fiets richting het ziekenhuis. Het is lekker weer, ik ben ontspannen, waarom? Ik heb geen idee. Nou ja ontspannen, je bent heel erg scherp. Ik zou op dit moment elke vlieg met m’n blote hand uit de lucht kunnen pakken. Je voelt je raar.

We komen aanlopen en we zien dr. Temizkan achter het bureau staan. Hij spreekt ons aan en zegt ons gedag. Ik probeer meteen zijn gezicht te lezen of hij al iets los laat. Ik zie niets en kan er geen hoogte van krijgen, m’n hartslag stijgt…Hij zegt; “Kom gelijk maar even verder”. Pa en ik lopen achter hem aan zijn kantoor in. Pa sluit de deur, ik ga zitten, ook pa zit nu. Als iemand nu een scheet laat in Tokio, hoor ik hem. dr. Temizkan zegt het gelijk, “Bas er zijn geen lymfomen gevonden”. Een diep zucht en grote lach verschijnt op mijn gezicht. Pa heeft het niet meer en heeft een zakdoekje nodig.
Na een tijdje lachen en nog een verzitten. Vraag ik dan toch maar wat het dan wel was. Het waren 2 Neuromen (goedaardig gezwel) was het antwoord. Dit komt omdat er 2 jaar gelden bij de 1e operatie in de nek een zenuw was doorgesneden. Deze 2 uiteinden gingen weer op zoek naar elkaar, maar vonden elkaar niet. Dus besloten ze te gaan woekeren in m’n lymfeklier. De eikels. Mij een beetje de stuipen op het lijf jagen.

[image=img/08neuroom.jpg]

Wat nu bij mij is vastgesteld is zeer zeldzaam, ik heb het nog nooit in de hals gezien, aldus de Radioloog. Kan mij niet zoveel schelen :).