Tadaa de transplantatie gaat door! Afgelopen donderdag zaten mij vader en ik in het ziekenhuis voor een afspraak met mijn dokter over de toekomst… Het begon al een beetje te kriebelen omdat mijn dokter op woensdag belde om voorafgaand aan zijn consult een echo te maken van de buik. Gelijk begint je hoofd te ratelen, waarom wil hij nou weer een echo? Wil hij iets belangrijks gaan afspreken? Maar ik voel me goed, de jeuk is veel minder, ik eet goed. Dus ik heb niks te vrezen. Zo simpel is het.

Bij de echo was dus ook niks te zien! Alleen een vergrote milt en lever. Maar dat hoort er op dit moment bij. Er zaten in ieder geval geen klieren die m’n galwegen dicht drukken. Wat de oorzaak van jeuk zou zijn… Geweldig! Het was nog wel even spannend want er zat een ‘darmlus’ voor het beeld. Waardoor alles wat moeilijker te zien was. Dus moest er tijdens het onderzoek de radioloog nog extra langskomen omdat ze het niet vertrouwde. Want ze dachten eerst dat de darmlus iets anders was. Gelukkig is niks minder waar. De radioloog zag het gelijk, ow je hoeft je nergens zorgen om te maken het is echt een darmlus.

Meteen naar boven naar Lokhorst. Ik kon hem opgelaten het nieuws vertellen dat er geen klieren in de buik zitten. Lokhorst heeft vervolgens mijzelf nog gechecked en kwam te de conclusie dat de klieren niet groter zijn geworden afgelopen week maar zelfs iets kleiner! Dit geeft aan de Zevalin zijn werk doet! En dat is dus al te zien na een 1 week. Goed spul…

‘Nou zegt Henk, dan gaan we nu zo snel mogelijk de transplantatie inplannen’ WAT! Beter dacht ik. Maar zo opgelaten was ik eigenlijk helemaal niet. Het leek wel alsof ik het allang wist. Alsof het helemaal geen verrassing meer was. Ik ben er nog niet helemaal achter wat voor gevoel ik er nou precies bij had. Wel een goed gevoel overigens, maak je geen zorgen. Mijn vader was met stomheid geslagen en vroeg zich ook hardop af waarom nu opeens wel? Lokhorst vertelde dat het goed ging met de klieren en dat ik zelf nog steeds vrij fit ben en jong en dat ze het daarom toch willen proberen. Me vader vraagt zich weer af, wat een contrast met het bericht van 6 november! Klopt, zegt Henk. Maar hij is gewoon nog zo goed en het staat er nu goed voor dus we moeten het proberen.

Nou dat vind ik ook. Toch wel lekker als een arts er ook weer vertrouwen in heeft. Ben toch wel blij dat ik zelf altijd erg positief in mijn ziekte heb gestaan. Want dat ziet een arts ook. Dus wil hij harder voor je lopen en kan hij misschien wel meer voor je doen. Want wanneer jij zelf er geen vertrouwen in hebt heeft je arts dat al helemaal niet.

Wat wel heerlijk was en waar ik echt van genoten heb is het goede nieuws brengen! Want wat is telefoonneren, smsen, twitteren dan opeens leuk! Dat het mijn omgeving echt verdiend! Vind het ook zo gaaf dat Steph nu weer echt iets voor me kan betekenen. Dat moet hem vast een goed gevoel geven. Niet meer machteloos aan de kant staan!

Ik ben ontzettend blij dat de transplantatie door gaat. Maar zin heb ik er niet in. 8 december tot en met 15 december wordt ik opgenomen in het UMC. Op 14 december zal Steph zijn cellen afstaan en op 15 december zal ik ze op mijn beurt opnemen in mijn bloedbaan. In de dagen voor de transplantatie zal ik behandeld worden met 5 dagen chemotherapie. Verder geen nieuwe stoffen die ik nog niet gehad heb geloof ik… Daar heb ik dus geen zin in. Weer die pauper chemo, weer met je infuuspaal naar de wc. Achja, even doorzetten.