Daar zit je dan op je ziekenhuisbed in een achterafkamertje met stoelen en tafels om je heen gestapeld je laatste strohalm-chemo te innen op de afdeling nucleairegeneeskunde.

Het was een rare week. Het begon goed in Limburg. Even lekker weg samen met Joanne. Hadden we wel verdiend. Het was supergezellig en we hebben leuke uitstapjes kunnen doen naar de gebruikelijke zaken, 3-landenpunt, valkenburg en maastricht. Tussen de activiteiten door probeerde ik wat te rusten. Want ik voelde me op dat moment zeker niet top. Had daar erg last van jeuk en lichte misselijkheid, waardoor ik niet lekker veel kon eten. Waarom de jeuk en waarom de misselijkheid, wist ik niet. Dacht eigenlijk dat het door de spanning kwam voor de Zevalin kuur.

Donderdag was het dan zover. De kuur, dit moet hem zijn, deze moet de deur openen richting de stamceltransplantatie. Hoe klein de kans ook is. Het ontbijt op donderdag was niet veel soeps ik kreeg geen hap door mijn keel. Van top tot teen stijf van de spanning. Eenmaal in Amersfoort ging het aansluiten van het infuus gemakkelijk! Wel misselijk, maargoed. De voorbereidende mabthera ging goed. Ondertussen even overgegeven… Hoort er allemaal bij denk ik. Eindelijk was het dan 12:00 ik mocht naar de afdeling nucleairegeneeskunde. Hier kreeg ik de om de halve minuut een shot van de dure Zevalin. Ik voelde me echt zo slecht, ongelooflijk. Ik wist echt van gekkigheid niet hoe ik moest zitten. Leuk was anders. Slecht ontbijten, overgeven en niets er bij kunnen eten doet je natuurlijk geen goed. Maar hij zit er in…Eindelijk. Maar wat een hel.

De dag na het toedienen van de Zevalin ging ik op controle in Utrecht bij dr. Lokhorst. Ik was blij dat ik op controle mocht. Want de jeuk en misselijkheid waren niet weggegaan na de kuur. En als ik die klachten had doordat ik zo gespannen was hadden ze nu weg moeten zijn. Gelukkig kon Henk mij uitsluitsel geven. De klieren in mijn hals, oksels en liezen zijn allemaal kleiner geworden! Goed nieuws dus. Alleen mijn milt was wel wat hard. Dat komt dan weer door de lever. Dat was ook te zien aan mijn bloedwaarden. De lever kan niet goed zijn werk doen omdat er hoogst waarschijnlijk klieren de gal-buisjes dichtdrukken waardoor het gal niet goed wordt afgebroken. Waardoor het in je bloed komt. Dit geeft dus die jeuk…

Ook was te zien dat mijn calcium in mijn bloed erg hoog was. Dit komt weer doordat de kanker in mijn botten zit. En dat verklaard dus de misselijkheid. Diezelfde middag zou ik hiervoor nog 2 uur aan het infuus moeten zodat het calcium weer terug mijn botten in gaat.

De Jeuk en Misselijkheid zijn op dit moment zo goed als verdwenen. In ieder geval goed onder controle. Want ik eet weer als een paard en voel me best goed. De klachten zullen voorgoed weggaan wanneer de Zevalin zijn werk gaat doen. Dit duurt ongeveer 1 a 2 weken voordat we dit gaan zien! Verder weet ik wel dat de Zevalin aan het werk is want ik heb de eerste bijwerkingen al binnen, gewrichtspijn.

Maar man wat een voel ik mij op dit moment stukken beter dan 4 dagen geleden. Ik had nog steeds een helder doel voor ogen, maar mijn lichaam wilde echt niet meewerken.