Nou, weer iets nieuws in mijn loopbaan van kanker ben benieuwd hoe ik hier weer mee om ga gaan. Vanochtend in de douche voelde ik, toen ik mijn armen langs mijn lichaam hield, een pijntje in mijn beide oksels. Dit was mij 2 dagen eerder ook al opgevallen. Ik dacht spierpijntje… Vandaag ging ik maar eens voelen. Ja hoor, verdomme dikke klieren. Ik droog mij af loop naar m’n kamer sta voor m’n spiegel om mijn ondergoed te pakken. Zie ik daar aan de boven kant van mijn benen twee bultjes links en rechts. Dit meen je niet dacht ik boven en onder het middenrif!! WAT?? Meteen de dokter SMS’en.

Dokter ook ongerust. Dokter vraagt of ik nu meteen kan komen om 10:00. Sorry, doc maar Sander komt me zo halen om even te biken, 14:00 kan dat ook? Dat is goed. Nou tot dan.

Oh, dat gevoel in je buik wat een klote gevoel blijft dat. Ik kan er maar niet aan wennen. Het gevoel van pure spanning. Ik heb met Sander maar een uur gebiked in het gat van Lunteren. De afdalingen gingen goed maar de klimmen gingen voor geen meter. De kracht was ver te zoeken. Dus hebben we het laatste kwartiertje even over de weg gepeddeld. Naar huis en meteen door naar het UMC.

Bloed prikken en door naar boven waar de dokter op mij wacht. Meteen ga ik op de tafel liggen zodat hij hoop ik uitsluitsel kan geven. ‘Ja dit is zorgwekkend’, zie ik hem denken. Hij had voordat ik kwam ook al geregeld dat ik meteen door kon naar de Patholoog voor de puncties in lies en oksel. Dat ging allemaal goed.

Weer terug naar de dokter. Hij verteld me wat er gaat komen. Vrijdag starten we ’s ochtends met een PET-scan, daarna krijg je de eerste chemo via infuus. De dagen daarna krijg je chemo in tablet vorm. Want ze willen eerst die verdomde klote ziekte onder controle hebben voordat ze met Steph de transplantatie starten.

Pa en ik horen het aan. Wat moet je zeggen? Nou, ik kan al weinig zeggen want mijn stem is nog erg slecht dus dat scheelt. Maar toch komt die vraag, wat is de kans… ‘Nou het zal heel moeilijk worden om de ziekte er nu nog onder te krijgen.’ Heel moeilijk…[b]daar kan ik mee leven![/b]

PS. Als iedereen even mee focused. ‘Bas is altijd al gezond geweest’