Nee het is niet mijn nieuwe vriendin Toos, maar ik bedoelde natuurlijk een lekker toastje met kruidenboter. Want daar geniet ik met volle teugen van. Die smaaksensatie hmm. Met dat soort dingen houd ik mij nu een beetje bezig. Maar wees niet getreurd want ik ga goed!

De eerste stap is gezet. De afstoting op de huid zoals ik wilde is geweest. De cellen van Steph proberen mijn huid af te stoten. Omdat ze denken van ‘hé die huid is raar, die hoort hier niet’. Dat effect heet ‘[b]Graft[/b] [i](afstoting)[/i] [b]verzus[/b] [i](tegen)[/i] [b]host[/b] [i](bas)[/i] [b]ziekte[/b]’. Je zou denken dat afstoting slecht is, maar in dit geval is het juist zeer positief! Omdat je nu weet dat het afweersysteem van Steph ook werkt in mijn lichaam! Nu is het alleen hopen dat hij bij deze vorm van afstoting op de huid blijft en dat ze niet andere organen gaan afstoten. Want afstoting op huid is te controleren met een zalfje.
Het doel van de transplantatie is het [b]Graf verzus tumor[/b] effect. Dus afstoting tegen de tumor. Daar wacht ik nu op. Ik heb geen garantie dat dit gaat gebeuren. Maar omdat ik er afstoting was richting de huid is de kans aanzienlijk gestegen.

De hele transplantatie was eerst al niet mogelijk dus alles wat nu gebeurd is gewoon geweldig. Mede dankzij alles, want ik doe dit volgens mij allang niet meer alleen.

Gelukkig groeit mijn energie voorraad ook gestaag. Dat komt omdat de chemo’s alweer een tijdje geleden zijn. Maar ook omdat mijn rodebloedlichaampjes weer in de 8 punten zijn. Eerst bleef ik een beetje hangen rond de 6,5-7 Maar nu stijgt hij door. Dat HB duurt namelijk ook vrij lang om te maken.
Daardoor kan ik wel wat meer het huis uit. Want ik werd toch wel een beetje een huismus. Want dat thuiszitten is niet goed voor je mentale gezondheid.

Arts Henk is ook tevreden en dat doet mij extra goed. Want nog steeds geef ik me altijd helemaal over aan zo iemand. Als je hem dan zit lachen tijdens controle wordt je daar zelf ook erg gelukkig van. Hij had het de vorige keer zelfs over onze afspraak een keer te gaat fietsen op de veluwe. Dat zegt wel wat…