De vakantie op Tenerife was fantastisch! Het was gewoon lekker om even met zijn tween te zijn. Even de kanker thuis laten. Haha vergeet het maar, want in Tenerife was die er ook gewoon.
Er waren een hoop extra maatregelen nodig om op vakantie te gaan met al die medicijnen. Medisch paspoort/Extra Antibiotica/etc. Maar ik heb eigenlijk geen problemen gehad, zelfs niet bij de Douane. Bij aankomst op Tenerife heb ik gelijk de medicijnen geordend in de medicijnboxen gedaan. Zodat ik dat mooi klaar had. De vakantie kon beginnen!

De eerste 2 dagen hebben we lekker een beetje bij ons appartement gehangen omdat ik 24 uur geleden nog aan de chemo zat. Tijd zat om te lezen. En ik vond het heerlijk. Ik ben helemaal geen lezer. Maar ik heb gewoon 3 boeken uitgelezen…Was in 2 wel is waar halverwege. Maar toch. Niks voor mij. De titels; [i]’Kanker is geen ziekte, maar een overlevingmechanisme’ van Andreas Moritz, ‘De man en zijn Fiets’ van Wilfried de Jong, ‘Op de Helling’ van Boudewijn Smid[/i]
Dat boek over kanker is geen ziekte maar een overlevingsmechanisme. Tjonge, wat een boek. Een hele andere benadering richting kanker dan dat je normaal hoort en leest. Ik weet niet of alles klopt wat er in staat. Maar het geeft me wel een goed gevoel en klinkt eigenlijk heel erg logisch. Misschien kon ik wel eens heel simpel van mijn noodzaak voor kanker afkomen… Ik zie het wel. Het boek van Wilfried de Jong is gewoon leuk. Korte leuke stukjes met duizenden bijvoeglijke naamwoorden. Op de helling gaat over vijf vrienden die bij de Alpe d’Huez een tocht gaan rijden de Marmotte. Leuke roman, mijn eerste trouwens.

Toch vind ik het leuker om boeken te lezen waar je echt iets van kan leren. Of zo’n boek over kanker/voeding. Je maakt je leven wel steeds lastiger met al die boeken want je gaat echt overal op letten.
Je kan natuurlijk ook zeggen dat er een hoop bangmakerij in die boeken staat. Toch denk ik dat er echt een kern van waarheid in zit. Als je alleen al naar de feiten kijkt van kanker. 1 op 3 mensen krijgt er mee te maken. Vanzelf krijg je het allang niet meer lijkt mij. Het is in ieder geval niet echt logisch dat het geval zou zijn.

Mijn eerste gedachten over de Canarische Eilanden waren eigenlijk zon, zee en strand. Oftewel, zuipen. Maar dat valt tegen zeg. Want een mooi eiland en wat heeft het veel te bieden qua natuur. We hebben 3 dagen in fijne Opel Corsa rondgereden en zo 500km afgelegd. De hele dag prachtige bergweggetjes rijden. Het moet daar een genot zijn op je racefiets. Beetje warm in de zomer dat wel, maar in deze tijd is het prima. Je kan natuurlijk wel vanaf zee-niveau tot 2300m klimmen over prachtige wegen. Oftewel u kunt u borst nat maken.

Het was gewoon lekker om niet de hele dag aan m’n klieren te hoeven denken. Maar aan waar we heen moesten…