Eindelijk thuis! 14 dagen lang heb ik beste koorts gehad met als top 40,9 en was ik ontzettend kortademig. Als ik naar de WC wilden moest ik het echt in etappes doen…omdat ik het gevoel had dat ik hele kleine longetjes had. Want ik kon 1 cm inademen en meteen moest ik ernstig hoesten, soms tot overgeven aan toe. Het was geen pretje om zo thuis te zitten.
Toen werd het dus tijd om maar weer is contact op te nemen met de chemo-unit (C-Unit zoiets als G-Unit?). Daar vertelden ze mij dat ik na een week koorts ik me toch maar weer is moest melden op de eerste hulp, hier hebben ze weer bloed afgetapt en weer een foto van mijn longen gemaakt.

Op de foto van mijn longen was dus duidelijk een verschil met de vorige longfoto, in negatieve zin dus. Ze konden mij vertellen dat het afweek van een normale longontsteking. Nou dat is dus echt een antwoord waar je enorm over kan piekeren…want in welke zin wijkt het af dan :s…nou d’r hebben heel wat dingen door me hoofd gespookt en ik was echt totaal niet blij. Voelde me echt weer als in september.

Er is toen op maandag besloten om een bronchiescopie te doen op woensdag. Een bronchiescopie houd in dat ze met een camera je longen in gaan om te kijken hoe de boel er uit ziet. Ook kunnen ze met die slang die naar binnen gaat water in je longen spuiten, met als doel dat het water zich mengt met stukjes van de ontsteking. Dat water zuigen ze dan weer op en dat gaat dan naar het lab waar het op kweek wordt gezet.

Gelukkig zakte mijn koorts op dinsdag, ik was hier eeerg blij mee want eindelijk na 14 dagen ging ik me wat beter voelen, dan word alles toch een stuk makkelijker, opeens was ik niet erg bang meer van die bronchiescopie of de uitslag daarvan, want ik ging enorm vooruit.

Woensdag, vandaag kreeg ik de scopie. Zenuwachtig was ik niet echt omdat ik gehoord had dat als je gewoon goed ontspande het allemaal wel mee viel.
Mijn keel en luchtpijp werden verdoofd en toen ging de camera naar binnen…het wekte bij mij enorme hoest bewegingen op door mijn kortademigheid. Dat was wel irritant maar ik probeerde mijn hartslag zo snel mogelijk naar beneden te brengen zodat ik niet diep hoefde in te ademen. Dit ging goed en zo kon de longarts goed zijn werk doen. Hij kon mij vertellen dat alles er netjes uit zag. Wat hij over de ontsteking heeft gezegd weet ik domweg niet meer.

Donderdag is er weer een röntgen foto van mijn longen gemaakt. Hier konden ze op zien in combinatie met de vorige foto dat de ontsteking, infectie, virus, schimmel of wat dan ook sterk verminderd was. Dit was dus een teken van dat het lichaam zelf de boel aan het opruimen was!

Dat was een reden voor de oncoloog om mij naar huis te sturen! Dus vandaag (vrijdag) ben ik weer thuis! Waarschijnlijk krijg ik volgende week vrijdag mijn langverwachte laatste chemokuur. Dit is nog even met een slag om de arm omdat we de uitslag van de kweek uit m’n longen moeten afwachten, maar daar maak ik me niet echt druk om.

Bedankt weer voor al jullie support!!! in wat voor vorm dan ook.

Zoek de verschillen