Wauw!
Wat ben ik blij dat ik al die fiets trainingen heb gedaan. Eerder zei ik dat ik er bijna spijt van had. Nou echt niet! M’n lichaam pakt het herstel perfect op. Wat een verschil met een week geleden! ‘ s Middags hoef ik niet eens per se te slapen. Kan nu gewoon volstaan met normale nachtrust! Niks dan lof dus.

Afgelopen donderdag heb ik een controle gehad in het UMC. Even kijken hoe het was gegaan. Dokter Lokhorst.vroeg aan mij hoe ik het allemaal ervaren had. Ik vertelde hem dat ik helemaal was ingestort toen ik vrijdag thuis kwam. In het ziekenhuis kon ik nog wel wakker blijven maar thuis was het echt een drama.

Als ik nu terug kijk weet ik ook hoe dat komt! Door het abrupt stoppen met het gebruik van dexamethason, is een zwaardere vorm van prednison, zakte ik in elkaar. Wat doet het? Een goed voorbeeld is deze. Als iemand op sterven na dood is en ze geven hem een beetje dexamethason, stuitert hij de volgende dag over de afdeling een aardige opkikker dus. Tijdens het inlopen van de kuur loopt deze stof ook mee. Dus ik was gewoon normaal…
Thuis heb ik dat paardenmiddel niet. Dus donderde ik letterlijk in elkaar, 2 jaar geleden kreeg ik ook prednison bij de behandeling, dus viel het “in-elkaar-vallen-effect” wel mee. Je zou je kunnen afvragen of ik thuis ook zou moeten doorgaan met die dexamethason. Ten eerste hoort het bij niet de kuur en ten tweede heeft het echt gare bijwerkingen. Google er maar eens op! Je staat eigenlijk voor de keus, 2 dagen ernstig moe of 4 dagen beetje moe en bijwerkingen van dexamethason. Nou dan vind ik 2 dagen ernstig moe fijner. Het is ook veel fijner om te zien hoe je lichaam van zo verschrikkelijk moe weer naar normale Bas herstelt. Het geeft me een trots gevoel.

Lokhorst liet mijn bloed waardes zien. Het was duidelijk te zien dat ik ernstig aan het dippen was. De chemo heeft echt zijn sporen achter gelaten! Rode bloed lichaampjes was nog gewoon goed (9,4) Witte bloed lichamen waren ook wel erg laag 1,8 en mijn plaatjes waren 40. Het is allemaal erg laag maar niet verontrustend. Dit hoort gewoon bij het dippen. Lokhorst is in ieder geval erg tevreden. Hij voelde nog even aan mijn nek waar de verdikte/harde klieren gezeten hadden. Maar de opgezette/verharde klieren zijn eigenlijk allemaal weg. Lokhorst is tevreden- dus ik ook-.
Omdat alles goed is mag ik zelf beginnen met het zetten van spuiten in mijn been. Deze spuiten bevatten een groeihormoon, welke mijn beenmerg een schop onder z’n kont gaat geven. Mijn beenmerg gaat of is nu eigenlijk als een malle aan het werk om stam cellen te bouwen. Het hormoon gaat naast het stimuleren van het beenmerg ook een marker plaatsen op de stam cellen.
Maandag moet ik naar het UMCU om de stam cellen uit m’n bloedbaan te halen. Normaal gesproken zitten deze lekker in m’n beenmerg. Maar door die spuitjes zitten ze ook in m’n bloedbaan met een mooie marker op zijn of haar rug. Een machine in het UMCU kan deze markers spotten en haalt ze dan uit het bloed. Hoe dat verder gaat laat ik nog zien. Ik hoop alleen dat ik maandag genoeg stam cellen in m’n bloed heb. Want anders moet ik nog een paar keer terug komen als mijn beenmerg er niet genoeg heeft aangemaakt.

[link=http://www.mayday-mayday.nl/home][image=img/08superherstelman.jpg][/link]