Nu ik weer druk ben begonnen met het voorbereiden van mijn wedstrijden die in maart gaan starten. Kan ik merken dat mijn lichaam eindelijk weer een beetje vorm begint aan te nemen. Ik ben nog steeds wel vermoeid na een drukke week op school, maar welke student is dat niet?!
Ik sta nu onder trainings begeleiding van Coen van Schijndel. Hij runt een heel tof bedrijf genaamd topvorm.com. Uit ervaring met zijn trainingsschema’s weet ik zeker dat ik straks weer in de top 20 kan meedraaien.

Afgelopen weken is een best moeilijke tijd voor me geweest. Eigenlijk vanaf de herfst vakantie heb ik grote dip gezeten. Ik had bij alles wat ik aan het doen was het gevoel dat ik het staren was. En de hele dag attendeerde ik mijzelf er op dat ik dat aan het doen was. Nou daar word je goed gek van! Zo kan ik niet leven vond ik. Ik kon mijzelf hier niet uit krijgen. Ik had hier hulp bij nodig.
Normaal gesproken als ik dit soort problemen in m’n hoofd heb, neem ik contact op met mijn haptonoom Louis Wessels. Maar ik vond dit probleem meer te maken had met mijn ziekte dan met jezelf gek maken. Wat overigens wel een gevolg was van het ‘staren’.

Bij het kennismakingsgesprek met de oncoloog toen alles begon heb ik eerste gesproken met de Coördinator Oncologie (geloof ik). Die gaf mij een kaartje dat wanneer er iets was dat ik haar ook altijd kon bellen. Dit heb ik dus ook gedaan. Ik vertelde haar dat ik het niet goed zat in m’n kop en dat ik er niet uit kwam. Vanaf hier werd ik doorverwezen naar een klinisch psychologe in het St. Jansdal te Harderwijk. Zelf was ik hier niet zo huiverig omdat ik dacht dat zo iemand niet van ‘zweverige’ dingen zoals mijn uitleg van het staren… Ik dacht dat ze alles zou benaderen vanuit een wetenschappelijk standpunt.

2 Januari…ik zat net nog steeds met het probleem met het staren, de hele tijd was ik er mee bezig. Vond het zelfs vervelend om te autorijden. Het werd zelfs gevaarlijk. Ik dacht echt dat ik gek werd. Zoals ik het hier heb opgeschreven, zo heb ik het haar ook verteld. Ze kwam toen met de verwoording. “Heb je het gevoel alsof je een glazen vaas over je hoofd hebt staan” Nou daar stond ik met m’n bek vol tanden. Beter had ik het niet kunnen verwoorden. Ze zei oooh dat is heel normaal dat komt omdat je zo ziek bent geweest op zo jonge leeftijd en dat is niet echt normaal. Dit komt gewoon omdat je traumatische ervaring hebt gehad met je ziekte.
Nou… toen ze me dat vertelde kon ik wel een gat in de lucht springen! Het was namelijk ‘normaal’ en betekende dus dat ik niet gek werd. Voor mij was het erg belangrijk dat het herkenbaar zou zijn en dat was het dus. Na een uur liep ik met opgeheven ‘vaas’ uit de spreekkamer in st. Jansdal en heb ik mijzelf nog nooit zo goed gevoeld.