Ook weer gehad!
In Utrecht zijn vandaag mijn stam cellen ge-oogst. Niet met een zeis maar door middel van een soort nier-dialyse apparaat. Van te voren werd eerst gekeken of er wel genoeg stam cellen in mijn bloed zaten. Meneer Lokhorst kwam na 30 minuten vertellen dat ze (als ze wilden) genoeg cellen konden oogsten voor 10(!) stamceltransplantaties! Er zat echt een heel hoge concentratie stamcellen in mijn bloed.
Dat is maar goed ook!,afgelopen nacht heb ik maar 3 uurtjes geslapen, zo’n pijn had ik in mijn heup. Een goed teken en betekent dat het beenmerg als een gek aan het werk is. Een goed teken dus, wel een heel pijnlijke.

vanmorgen werd ik aan een apparaat gehangen met behulp van 2 slangen, een aan en afvoer. Links de afvoer en de slang in mijn rechterarm was de toevoer. Het bloed gaat de machine in en wordt gecentrifugeerd. De rode bloed lichamen (zwaar) zakken naar beneden en de plasma (licht) gaat omhoog. Ergens bovenin, ongeveer op 75% van de hoogte zitten de stam cellen. Deze laag waarin de stam cellen zitten wordt afgetapt en opgevangen in een zakje welke boven het apparaat hangt en voor mij van levensbelang is. Het is best wel een technisch verhaal, maar het is leuk om te zien dat een kleurenkaart gebruikt wordt om te controleren of men in de goeie laag zit. Tussendoor wordt er nog een keer een bloedmonster uit het zakje genomen voor controle. Nou in de goeie laag zaten ze! Want het bericht uit het lab was goed.

Er zaten me toch een dikke naalden in m’n arm! Donor naalden vertelde de verpleegster. Echt die dingen zijn enorm dik, ze tapen ook je armen aan het bed. Je kan dus geen kant op. Iemand anders moet je voeren als je iets wilt eten of drinken. Op zich is dat niet zo erg… het is wel vervelend als je kriebel aan je neus hebt. Dat moet dus ook iemand anders doen…

Ik kreeg vandaag zelfs een kaartje! Op de dagbehandeling kreeg ik een kaartje, haha! Echt lachen. De verpleegster die continu het apparaat in de gaten hield zei dat ze dat nog nooit had meegemaakt. Iemand die een kaartje krijgt op de dag behandeling.
Echt super lachen! Athlos bedankt! 🙂