Ik kom thuis uit school, het is half 3 en wil graag aan het werk omdat ik het druk zat heb.

Pa – “Ga even zitten, Bas.”
Ik – “Waarom ik moet naar boven, aan het werk.”
Ma – “Ga nou maar even zitten.”
Ik – “Eh, okey, wat is er dan?”
Pa – “Temizkan heeft net gebeld er zijn toch verkeerde cellen gevonden in je nek, het is terug”

En pa krijgt tranen in z’n ogen.

Ik – “Maar, huh wat?!”

Eigenlijk zeg ik vanaf dat moment niets meer, ik weet niet wat ik moet zeggen, ik loop door de kamer en snap er totaal nietsvan. Ik vraag eerst nog even hoe dat nou kan. Ik had tenslotte eerder nog een uitslag gehad die goed was. Er waren geen cellen gevonden?! Dus wel… Er is iets fout gegaan met de melding van het Lab richting de oncoloog. Ik heb geen zin om uit te leggen hoe het precies is fout gegaan, ook omdat ik niet precies weet wat er fout is gegaan. Het kan me ook geen moer schelen. De kanker is terug.

5 minuten na het bericht vroeg ik Steph of hij mee ging fietsen. Kleren aan getrokken en ben samen met m’n broer op de mountainbike het bos in gegaan. Heb op de eerste meter bosgrond op de grote plaat geschakeld en volle bak aangezet. 2 klimmen en 3 singletracks later ben ik buiten adem van m’n fiets gesprongen en heb even doelloos rond staan hijgen. “Dit kan een kankerpatient toch niet verdomme” schreeuwde ik. Want ik had mijn broer compleet zoek gereden hij was in de verste verte niet meer te bekennen ;).

Nee, echt, ik snap het gewoon niet…het is gewoon binnen 2 jaar terug. Dit had ik niet met mijzelf afgesproken. Op dit moment ben ik aardig rustig. Ik denk dat het komt omdat ik nu echt aan de bak moet. Het is waarschijnlijk weer die knop die omgaat en om moet. Hij moet ook om, want wat me nu te wachten staat is wel even wat anders dan die 8 kuurtjes die ik 2 jaar geleden gehad heb.

Na het fietsen heb ik Temizkan zelf gebeld. Hij vertelde me dat ik nog steeds een goede kans heb. Maar dat deze behandeling een stuk heftiger is. Ik kan de behandeling laten doen in Nijmegen of in Zwolle. Hij vroeg meteen of ik een keuze wilde maken zodat alles in gang gezet kon worden. Ik heb hem verteld dat ik eerst even alles rustig wilde bekijken en dat ik morgen mijn beslissing zal nemen. Ik wil namelijk eerst iemand bellen die op dit gebied ervaring heeft, Peter Kapitein dus.

Peter schrok ook erg van het bericht…Maar eerst moet ik weten naar welk ziekenhuis ik het beste kan. Peter vertelde me over het UMC (Utrecht) waar hij nu behandeld wordt door Alpe d’HuZesser Henk Lokhorst ook een erkend Hematoloog. Hij heeft dit jaar ook 6 keer de Alpe d’Huez beklommen. Dit is dan toch een 100% match. Zo iemand mag mij direct aan het infuus hangen.

Ik wil naar Utrecht.

[image=img/08huhaap.jpg]