Afgelopen zaterdag ben ik samen met mijn Pa weer afgereisd naar het nu wél zonnige zuiden. Ronse te Belgie. Want het was me toch een heerlijk weer. Je kan al wel raden hoe het gegaan is vandaag. Tenminste als je let op mijn schrijfwijze. Want het is weer positief! Het ging vandaag dan ook fantastisch. Na een enorm toeristische route kwamen we op de plaats van bestemming. De tomtom stuurde ons over een stukje van de ronde van vlaanderen. Over kasseien zelfs! Alsof tomtom wist dat wij fietsers waren.

Eenmaal aangekomen. Gingen we even infietsen met Jeroen, Henk en Hans. Best gezellig zo! Het rondje was tegenover 2 jaar geleden erg verandert. Er was een hele lus afgehaald. Maar daarvoor in de plaats was een nieuwe lus gekomen met allemaal vette singletracks. Ik voelde me van te voren eigenlijk best goed. Maar met infietsen werd ik aan alle kanten voorbij gereden. Dus dat was wel vrij vaag. Maar ik dacht boeie ik voel me goed. Ik was klaar met inrijden en wilde weer terug naar de auto gaan. Opeens voelde ik m’n fiets een beetje vaag sturen. Dus maar 5 seconden later voelde ik echt dat er iets niet goed was. Ik had een platte 🙁 een spijker in m’n band! Wat een geluk dat dit niet in de wedstrijd gebeurde! Inschrijven/omkleden/start…

De start was onderaan een lange asfalt klim die goed liep. Niet te plat niet te stijl. Gewoon goed. Ik kon me ook goedhandhaven in de groep naar boven. Kon een paar man in halen. En nestelde me vast op een fijne plek. De strijd was nu open tussen teamgenoot Henk en mij. Hoewel we teamgenoten zijn bestaat er toch altijd gezonde concurentie. Het eerste stuk reed ik voor hem. Maar ik zag hem naderen. Hij reed echt gruwelijk hard omhoog. Ik kon zijn moordende tempo helaas niet volgen. En moest hem laten gaan. Maar het maakte me niet zo heel veel uit. Want ik ging als een trein! Henk was goed…maar ik was ook goed! Ik vloog omhoog met mijn lichte verzet. Na 1 uur en 13 minuten kwam ik als 26e over de finish in een druk bezette benelux wedstrijd! Echt super blij mee!

[center][b]van de 90 gestarte renners ben ik 26ste geworden[/b][/center][show3=08ronse]1:,2:,3:[/show]