Vroeg was het vanmorgen. Om 6:00 uur ging de wekker, bah wat zou me te wachten staan vandaag? Ik moest om 8:30 uur in Utrecht zijn. We gingen dus goed op tijd weg, omdat het best eens erg druk kon zijn. Maar op de weg viel het uiteindelijk erg mee. We waren namelijk 7:15 uur al in het UMC :|.

Even lekker in m’n nieuwe boek verder kunnen lezen (Anti Kanker). Ben nu op pagina 50, maar al zo onder de indruk. Zo ontzettend veel dingen die verband houden met lichaam en geest, fysiek en mentaal. Dat zijn van die zaken waarvoor ik sinds de herontdekking van mijn ziekte ontzettend in geÔnteresseerd ben geraakt. Het lijkt wel of ik daardoor nu ook sneller de totale verbanden zie. Maar daar over later meer.

Het gesprek dat ik had met Henk Lokhorst (hematoloog) is te omschrijven als ERG verhelderend. Het was mij meteen duidelijk dat het echt een professioneel ziekenhuis is, je komt hier niet als het niet menens is. Hij werd bijvoorbeeld een paar keer gebeld, en dan vlogen de chemokuren over tafel alsof het niets is. “Oh, dan doe je dat en dat en zus en zo. Wat voor waarde? Oh oke, dan zijn dit de mogelijkheden Het wekte in ieder geval bij mij en mijn vader vertrouwen.
We hebben even kort de voorgeschiedenis doorgenomen aan de hand van de brieven van het St. Jansdal. Hij vertelde me dat precies dezelfde ziekte als 2 jaar geleden is aangetroffen met dezelfde structuur. Dus de diagnose;

[b]Agressief Non-Hodgkin-Lymfoon recidief B-cel[/b]

De PET scan van afgelopen maandag vertoonde gelukkig uitsluitend een verhoogde activiteit op de bekende plaats in mijn nek, geen uitzaaiingen. Na een korte lichamelijke check de afdeling bekeken, waarna een beenmergpunctie werd afgenomen. Ook nu was het weer een mooi piertje. Als afsluiter nog even bloed geprikt.

We hebben het er natuurlijk over gehad hoe het mogelijk was dat de ziekte kon terug komen. Het komt er eigenlijk op neer dat de chemokuren van 2 jaar geleden niet alle cellen hebben kunnen vernietigen. Helaas, het komt ongeveer bij 40% van de behandelden terug binnen 2 jaar. Dus; tot die groep behoor ik.

Behandelplan. Van mij behandelplan heb ik even een strokenplanning gemaakt. Toch nog wat geleerd op het MBO ;). Maar ik denk dat als je hier naar kijkt, je een goed beeld krijgt over de planning.

[link=http://weblog.basmulder.org/upload/behandelplan_v2.pdf][image=upload/08behandelplan.jpg][/link]
[center][i]- onder voorbehoud, klik voor vergroting -[/i][/center]
De eerste 3 kuren krijg ik met een interval van 1 maand. De kuren zelf duren elk 5 dagen. Ik word dus 5 dagen opgenomen in het UMC. Deze kuren kunnen niet in Harderwijk worden gegeven. Dit omdat de chemo-unit niet 24 uur per dag bemenst wordt. Dat is eigenlijk wel jammer omdat het zo lekker dicht bij is. Nogmaals wil ik zeggen dat ik in het St Jansdal zeer goed behandeld ben en nog steeds contact houdt met mijn oncoloog dr. Temizkan. Waarschijnlijk worden na de 1e kuur mijn stamcellen ge-oogst. Deze zal ik later terugkrijgen.

De laatste van de 4 kuren is de BEAM kuur. Die naam alleen al. Lijkt wel StarWars zo’n lightsaber beam. Maar dit is wel de Master-kuur, want deze vernietigt ook je beenmerg. Zo sterk is dat spul. Sterker dan fishermans friends(denk ik).

Maar waarom dan die stamcellen oogsten? De laatste BEAM chemokuur maakt erg veel kapot in mijn lichaam, helaas ook weefsel waarvan je niet wilt dat het kapot gaat, zoals het beenmerg. Om na de zware kuur het kapotte beenmerg weer te herstellen worden mijn stamcellen weer terug in de bloedbaan geplaatst.
Oftewel de stamcel transplantatie maakt een extra hoge dosis chemo mogelijk en is dus ondersteunend aan de chemokuur.