Ik mocht mee met mijn vriendin naar Parijs, super aardig natuurlijk omdat ze mij koos. Ze is nu afgestudeerd aan de HU en is nu een echte Fysiotherapeut! Knap hoor! Als beloning mocht ze van haar ouders naar Parijs en ik mocht mee!

5 dagen Parijs. Mooie stad hoor. Op elke hoek van de straat staat gewoon een monument. Daar tussen is het een bende en is het vies. Maar de monumenten maken een hoop goed.

Op donderdag zijn wij met de trein richting het zuiden gegaan en op Rotterdam overgestapt op de trein richting Brussel. In Brussel de overstap op de Talis richting Gare du Nord,het noordelijke station van Parijs. Die talis gaat 300km/u. Maar daar merk je geen fluit van. Maar een paar dingen kan je het echt zien. Dat is wanneer je de snelweg volgt.Je gaat echt 2 keer zo hard.
’s middags kwamen we aan in Parijs. Daarna meteen naar het hotel gelopen. Het was 15/20minuten lopen. Lekker in de buurt dus. Al snel merkten we dat het fietsenplan in Parijs van een behoorlijk nivo was. Overal zagen we van die huurbare fietsen fietsen. Op bijna elke hoek van de straat was zo’n station waar je die fietsen kon inleveren…(naja inhangen). Dat is goed geregeld dachten we dus.
Het Hotel zag er goed uit. Kleine kamer…maar dat heeft elk hotel in Parijs. Dat maakte ons niet zoveel uit. We hebben eerst een klein dutje gedaan omdat we allebei naja vooral ik, erg moe was. Ik had nog sluit gedraaid bij de Mcd, de avond voo vertrek.

Toen was het tijd om de stad in te trekken. We zijn volgens het boekje eerst naar de Mont Martre of Sacre Ceur gelopen. Beste klim! Daar zouden ze eigenlijk eerst even een rondje over moeten in de Tour de France waarna ze door rijden naar de ‘l Arce de Triomphe. Het uitzicht hierboven was iig prachtig.

Het lijkt me niet echt zinvol om nu alles in detail te gaan vertellen van wat we gezien hebben :). Eifel toren, Louvre, Pompidou, ‘l Arce de Triomphe, Petit Palais en nog veeel meer. Kijk gewoon even bij foto’s dan post ik daar binnen kort het beeldverslag!

Verder was het gewoon erg leuk!

[image=img/08parijs.jpg]