Vanmorgen om 08.00 uur moest Bas zich melden in het ziekenhuis voor opname. Door de KNO-arts zou een stukje weefsel uit z’n nek verwijderd worden. Het begon al lekker. Er had een verwisseling van patienten plaatsgevonden waardoor we op de verkeerde verdieping belandden. Dit werd snel hersteld.
Hierna in bed en klaar gemaakt voor de operatie. Bas gaf aan dat hij dezelfde spanning voelde als voor een grote Mountainbike wedstrijd, pijn in de buik en misselijk. Hij benadert de kanker ook als een wedstrijd die hij wil winnen.
Om 11.30 uur terug op kamer. Bas was goed beroerd en kreeg extra morfine voor de pijn. Bij de operatie werd 1 van de twee besmette lymfklieren verwijderd voor onderzoek.
’s Middags bij het bezoek was hij nog erg duf en misselijk.

Hij heeft erg veel steun aan alle berichtjes die in z’n telefoon stonden. Hij kan en mag gewoon zijn mobiel op z’n kamer gebruiken.
Laat wat van je horen. Bas moet in ieder geval tot a.s. vrijdag in het St Jandsdal blijven, kamer 233.

Je zou het niet zeggen maar Bas is een grote eter. Omdat hij misselijk was en nuchter moest verschijnen had hij nog niet gegeten. Hier zat hij toch wel over in. Toen de hoofdzuster kwam vroeg hij tot hoe laat hij kon eten en of hij toch niet tot morgen behoefde te wachten. Hij denkt dus in ieder geval al weer aan eten.

PS. De uitslag van de CT scan die gisteren gemaakt werd om na te gaan of er uitzaaiingen waren is vrijwel zeker goed.

De vader van Bas.