Afgelopen woensdag had ik het rondje in Oss met een aantal teammakkers verkend. Het rondje ligt op een oude vuilnisstort plaats. Een beste beult die natuurlijk weer helemaal uitgemolken wordt. Maar in Nederland kan dat ook niet anders… Het was dus op af op af op af. Met hier en daar een heel snelle bocht, waar een goede lijn erg belangrijk is. Het was dus zeker het verkennen waard.

Bij het inschrijven vandaag zag ik dat echt alle kleppers aan de start stonden. Iedereen was er. Je kan ook niet anders verwachten op een NK. Het zou vandaag dus lastig worden om mijn doel van bij de eerste 20 rijden te halen.

Om 10:00 klonk voor ons amateurs het startschot. De start was zo verschrikkelijk breed dat we met 30 man sterk op de eerste rij stonden. Oftewel kans voor iedereen om bij de startklim als eerste boven te zijn. Ik was als 5e bijven. Niet slecht. Maar de volgende klim lag ik rond de 25…minder dus. De eerste ronde ging echt heel erg hard. Kon mijn ritme slecht vinden, best jammer. Want zo miste ik de aansluiting met de top 20. Mijn doel. In de 2e ronde kwam teammaat Henk ook nog eens in m’n nek hijgen. Gelukkig begon ik op dat moment mijn ritme te vinden en zette ik alles op alles om weer naar voren te komen. Dat lukte aardig. Ik kon weer heerlijk rammen omhoog en pakte in de laatste 500 meter nog 2 man! Geweldig…maar toch geen top 20. Was 23e…Dit is de eerste keer dat ik een vooraf gesteld doel niet haal. Baal er best van. Maar aan de andere kant kan ik dit gelukkig weer relativeren. Want dit jaar heb ik vrij onverwacht toch mijn P(prodeuse) Gehaald! En was ik in het Beneluxkampioenschap 22e. Maar het aller belangrijkste ik sta er weer! 😉

Dus lekker belangrijk lekker zomervakantie vieren!