We komen aanrijden in Nieuwkuijk, het is prachtig weer! Inschrijven, omkleden, inrijden en naar de start, gewoon de routine. Maar toen gebeurde het. Er kwam grote zwarte wolken binnendrijven…Het begon ongelooflijk te sneeuwen. De temperatuur daalde voelbaar. Het werd echt koud. Dit was niet het enige wat veranderde! Het parcours ging in een paar minuten van droog naar NAT!…en … natuurlijk weer blubber echte kleiblubber, wat een omschakeling. Menig coureur was hier natuurlijk niet op voorbereid en dan bedoel ik de banden keus. Gelukkig rijd ik altijd met dezelfde banden en altijd met de zelfde druk. Dus ik maakte me niet zo druk…Racing Raph’s op 1.9/2.0 bar doen het ALTIJD goed.

Ik mocht als 44e oprijden. Een heel verschil met achteraan starten in een groep van 100+ man. Ik was goed weg en kon er nog een paar inhalen. Maar m’n benen verkrampte bijna van de kou, dit gevoel liep weer terug toen de wedstrijd vorderde. Op de rechte stukken had ik het heel slecht. Ik was blij als ik het wiel kon houden van mij voorganger. Dat ging behoorlijk hard op die stukken. Ik ben 30e geworden, kan er mee door. Maar hier gaat hoop ik verder in het seizoen nog verandering in komen. Heb weeer lekker gereden.

Onderweg hebben wij (amateurs) heel veel last gehad van de dames die wij achterop reden. Door de vele singletracks waren er zeer weinig inhaalmogelijkheden. Echt een drama. Want wanneer jij net in zo’n singletrack achter een dame zit die niet aan de kant wil, hebben de amateurs achter je vrij spel… Naja schijnt al jaren zo te gaan :s

Ben uiteindelijk 30e geworden van de 85