Sorry dat ik een tijdje niets van me heb laten horen, maar was ontzettend druk met Stichting B.A.S. en ook voor school moest er een hoop getekend worden. Maar vandaag heb ik alle tekeningen ingeleverd voor de tussenpresentatie op Windesheim.

De avond nadat we waren wezen eten met de Raboploeg in Maastricht zijn we door gereden naar Belgie, Houffalize. Want Xycleteam Bonenberg (mountainbike team waar ik voor rijd) sliep hier in een groot huis, want dat weekend was de Wereldbeker Mountainbike in Houffalize iets wat mij toch veel meer intresseert dan de Amstel Gold race…Dus zijn Jaap en ik op de vooravond van de Amstel Gold race doorgereden naar onze overnachtings plaats in het huis van de mannen van Xycleteam Bonenberg. Toen we aankwamen was ik zo kapot dat ik meteen m’n bed in ben gegaan, want de volgende dag zou ook weer pittig worden.
Zondag was het dan zover de wereldbeker van Houffa, het was echt supersupergaaf om alle profs weer aan het werk te zien op 1 van de moeilijkste wereldbeker parcoursen waarin afdalingen zitten waar je echt bang van zou worden. Een leek zou niet geloven dat 150 renners gewoon zonder te zuchten daar naar beneden rijden…Een heerlijke dag dus en toen was ik ’s avonds om 19:00 weer in Nederland erg moe maar zeer voldaan. (impressie van houffa, klik voor vergroting)

Het weekend na de Amstel Gold race heb ik weer een lange trainingsrit gemaakt. Zaterdagochtend ben ik samen met Jaap en Lennart naar de Posbank gefietst voor wat klimkilometers. Het ging eigenlijk ontzettend goed zolang ik maar in het wiel reed. Ik had gerekend op 4,5uur maar dit werd 5,5uur dat was wel wat minder omdat je je toch ergens op insteld. Maar toch aan het einde van de dag hadden we 170km op teller staan met een gemiddelde snelheid van 30 en een gemiddelde hartslag van 150.

Met alles ga ik gelukkig wel voorruit…kan merken dat ik langer dingen kan doen zonder dat ik echt heel moe word. Kan zien dat m’n lichaam weer een beetje vorm begint te krijgen. Mijn spieren beginnen eindelijk mijn lichaam weer een beetje te tekenen en het is niet zo papperig meer als dat het was. Want ik ben toch in mijn chemotijd 5kg aangekomen. Van die 5kg is er al 2 af…Die laatste paar kilo’s zullen er ook nog wel afgaan kwestie van deze trainingen volhouden.

Dit weekend zat ik alles weer is te overdenken in bed en dacht toen voorral aan de tijd dat ik met die dubbele longinfectie in het ziekenhuis lag. Dat was een tijd dat ik echt zeeeer ziek was, als ik er ook aan terugdenk snap ik niet hoe ik in die tijd zo positief ben gebleven. Want ik was gewoon echt doodziek. Ik zat ook wel te drammen tegen m’n ouders dat het me veel te lang duurde maar toch bleef ik er zelf in geloven. Over dat soort dingen denk ik nu best veel na…wordt dan toch best blij. Begin nu bijvoorbeeld ook te snappen waarom mensen het zo goed van me vonden dat ik zo positief bleef…want zo vanzelf sprekend is dat helemaal niet.

Ben echt blij dat ik die dingen nu begin te snappen….