F*ck, toch koorts. Het heerst in heel Nederland. Telkens ging het goed, door de preventieve antibiotica en de griepprik. Maar nu toch koorts. Voel me er niet echt fit door. Maar dit is altijd nog niets vergeleken met hoe je je voelt na een kuur. De paracetamol onderdrukt de koorts een beetje gelukkig, maar de pijn in m’n kop drukt wel dwars door de pijnstilling heen.

Woensdag heb ik ook controle gehad bij mijn hematoloog Lokhorst. Lokhorst had een baal dag, want hij mocht net niet mee doen aan het NK natuurijs bij de Masters. Maar hij had net te weinig punten om op de startlijst te komen! Helaas.

De controles bij mij waren verder goed, mijn bloedbeeld was nog steeds laag. Maar was wel weer aan het stijgen. Hij heeft nog mijn nek grondig doorzocht op dikke lymfklieren maar kon deze niet vinden ziet er goed uit dus.

Na de controle was het tijd voor de [b][link=http://nl.wikipedia.org/wiki/Positronemissietomografie]PET-Scan[/link][/b] bij de afdeling nucleairegeneeskunde, die naam alleen al. Je krijgt dan eerst radioactieve glucose ingespoten, dan moet je een uur doodstil liggen op een bed met een lekker tabletje valium. De glucose kan dan goed inwerken in het lichaam. Daarna word je opgehaald om naar de scanner te gaan. Deze scan duurt 3 kwartier. Op de uiteindelijke pet-foto is te zien waar de glucose uitwisseling van cellen het hoogst is. Deze delen lichten als het ware op in de foto. Waar dat gebeurt zit de kanker…Spannend dus. Het zou namelijk geweldig zijn als ik nu al schoon ben.

De meneer in het hokje bij de scanner heeft de foto’s al gezien wanneer hij zegt dat de scan er op zit en je weer mag gaan. Dus ik vroeg hem ‘je mag zeker niets zeggen over de foto’s’ Hij zei ‘dat klopt’. Hij bracht mij terug naar de wachtkamer en zei ‘nou, ik hoop dat de uitslag mee valt’….ja jonge jonge, wat moet je nou met zo’n uitspraak. Je kan het namelijk op zoveel manieren opvatten. Zeg dan niks. Het is zo belangrijk dat medici de juiste woorden gebruiken. Want zo’n uitspraak als ‘ik hoop dat de uitslag mee valt’ kan op 1000 manieren geïnterpreteerd worden. Zit je in zo een situatie als waar ik in zit dan let je als een havik op elke woordje wat uit de mond van de medici komt. Het is natuurlijk erg moeilijk voor de doktoren om altijd de juiste woorden te vinden. Maar fijn zou het wel zijn…Want nu moet ik me weer druk maken om niets 🙂