Nu 1 dag voordat ik op vakantie ga durf ik het hier pas echt op te schrijven. Dat zegt wel iets over hoe zeker ik er van was. De afgelopen maand was er weer 1 hoor. De klieren zitten in de hals, oksels en liezen. Ik ben er in mijn hoofd behoorlijk mee bezig. Om de klieren een beetje stabiel te houden krijg ik chemo van Henk. Maar die chemo heb ik al zo vaak gehad dat mijn kankercellen zich al een beetje resistent hebben gemaakt tegen de chemo. Dus compleet weg gaat het nooit van deze chemo. Puur om het stabiel te houden. Inmiddels heb ik er 3 gehad en 12 april krijg ik de 4e. Heel erg ziek ben ik er niet van, maar kan al zeker zien dat de conditie die ik een beetje had opgebouwd inmiddels is vermorzeld door de chemo. Beetje jammer, want de Alpe komt wel heel snel dichter bij.

Ik weet dat ik mij niet zo druk moet maken om die dikke klieren. Maar toch elke keer als je wakker wordt voel je vanzelf weer aan je hals…ja, ze zitten er nog. Afdrogen van je lichaam na het douchen is er ook zo een. Je wordt er elke keer mee geconfronteerd. Terwijl die klieren eigenlijk niks doen. Ik ben er bijvoorbeeld niet ziek van. Heb ook helemaal geen ziekteverschijnselen of wat dan ook. Henk zegt dat ik geluk heb dat ze allemaal buiten de vitale gebieden liggen. De klieren liggen bijvoorbeeld ook allemaal aan het oppervlak van het lichaam. Een voordeel. Eigenlijk ben ik nog nooit ziek geweest van kanker. Altijd van de chemo. Daar ga je op zich wel van nadenken. Verder voel ik me echt prima.

Het enige wat je kan doen is vertrouwen houden. Ik doe er op dit moment alles aan en meer kan ik niet doen. Ik let goed op mijn voeding, deze is al erg aangepast sinds ik ‘ziek’ (van de chemo, ja) werd. Mijn bewustzijn over kanker en het leven in het algemeen is erg vergroot en ik probeer natuurlijk te blijven sporten. Gewoon de gedachten dat ik er voor mezelf alles aan doe geeft me rust. Maar dat moet ik niet vergeten. Want soms vergeet je dat.

Vandaag heb ik de 3e chemo gehad. De klieren zijn stabiel en op sommige plaatsen iets geslonken en voelden week aan. Een goed teken. Verder was de oogarts ook tevreden. Want de graft op mijn hoornvlies is minder door het zalfje wat ik er voor gekregen had. 12 april krijg ik nog een 4e chemo. Daarna krijg ik extra afweercellen/t-cellen van Steph om een graft/afstoting op te roepen richting de tumor. Daarvoor moet hij weer even aan het bloedapparaat. Hij hoeft daarvoor geen groeifactor te spuiten. Puur alleen even bloed afgeven. Hij heeft er dus niet echt last van.

Maar nu eerst naar Tenerife, bedankt voor alle ‘fijne vakantie’ berichtjes. Dat gaat zeker lukken!

[i](PS. die dikke kop bij mijn mood komt door de 60mg dagelijkse prednison)[/i]