Als je nu aan mij vraagt hoe is het met je? Dan moet ik 5 minuten goed nadenken tot ik je een goed antwoord kan geven. Want ik weet het zelf eigenlijk ook niet… De tijd waar ik nu in zit is gewoon echt een tijd van afwachten. Dat is echt zo vervelend. Omdat je niet wilt afwachten je wilt er wat aan doen. Een afwachtende houding is nou niet iets wat ik van nature aanneem als je doodziek bent.
De ziekte is inmiddels wel weer terug, maar is door de medicijnen van Henk onder controle, dus stabiel. Dat is dus goed nieuws, maar die klieren verdwijnen er niet van. Dus je word er eigenlijk constant mee geconfronteerd. Maar het is nu eigenlijk wachten op het moment dat er een afstotingsreactie plaatsvindt. Maar zo snel kan dat nog niet omdat ik nog te weinig T-cellen heb (44). Dat aantal is nog te weinig om een afstoting of iets in die aard te veroorzaken. Maar Henk zag al wel in mijn bloedbeeld een soort allergische reactie wat kan duiden op het begin van een soort afstoting. Dus dat is ook goed nieuws!

Afgelopen vrijdag ben ik bij een seminar geweest van Coen van Veenendaal over “Grensverleggend leiderschap”. Coen vroeg of ik wilde komen, natuurlijk zei ik! Doe toch niet zoveel op een dag, dus er even uit is wel goed voor mij dacht ik zo. Het was een mooie ochtend met allemaal mensen uit het bedrijfsleven. Die zichzelf hadden ingeschreven voor de seminar, ik was gewoon te gast. Om een lang verhaal kort te maken… Op een gegeven moment heeft Coen een slide over mij met mijn foto en er onder staat hoe maak je furore? Nou ik loop al lichtelijk rood aan bij het zien van de slide. Maar het ging nog verder, Coen vertelde eigenlijk in een notendop wat ik allemaal heb meegemaakt vanaf augustus 2006. Ik zag de zaal aandachtig luisteren en op het laatst zei Coen van nou daar zit die jongen… Het was meteen applaus voor mij! Nou dat gaf me weer een energie joh. Helemaal op dit moment met dat afwachten, is het moeilijk om de emmer met hoop gevuld te houden. Maar die zit nu weer nokkie vol hoor!
Bij de lunch was er even tijd om wat rond te lopen en kwamen de mensen uit de zaal stuk voor stuk langs om te zeggen dat ik een inspiratie voor hen was. Daar werd ik toch wel erg stil van. Maar tegelijkertijd werd mijn emmertje met hoop steeds verder bijgevuld. Want waarom zou ik dit succesverhaal niet gewoon doorzetten?