People. Maandag mijn eerste trainingrit in de buitenlucht gedaan! Lekker met Lennart 50minuten wezen fietsen. Het ging opzich wel aardig. Was wel grappig om te zien hoe mijn lichaam reageerde. Onze hartslagen verschilden elke keer 50 slagen, haha!! dat was vroeger wel anders, toen was dat nooit meer dan 10 slagen.

Toch sloeg al deze positieve zin donderdag avond een beetje om. ’s Avonds kon ik het kliertje in m’n hals erg goed voelen, ik in tranen… Was er heilig van overtuigd dat het terug was. Maar de volgende dag was het kliertje weer niet te voelen, nou je wordt er echt behoorlijk gestoord van. Dit is bij uitstek de moeilijkste tijd sinds de ontdekking.
Als je logisch gaat nadenken kan het bijna niet terug zijn. Na de 1e kuur was de klier in mijn hals voor de helft afgenomen, dus na 8 kuren moet het wel weg zijn. Het kan volgens mij niet zo zijn dat het type kanker opeens veranderd zodat de chemokuren geen effect meer hebben. Dus hoe kan het dan dat ik donderdagavond opeens die klier wel kon voelen. De meest logische reden lijkt mij(ons) dat het gewoon een soort littekenweefsel is. Want het kliertje voelt ook hard aan en niet zacht zoals toen ik met kuren begon. Dat kliertje is waarschijnlijk zo aangetast door de chemo en de operatie in m’n hals dat het gewoon kapot is. En nu een beetje aan het wandelen is in m’n hals.

Vandaag (vrijdag) was het dus tijd voor de allesbepalende PET-scan. We gingen daarvoor naar Amersfoort. Wat een bouwval is dat Meander ziekenhuis zeg. Ik moest op de 5e verdieping zijn bij de afdeling Nucleare Geneeskunde, die naam alleen al. Ik moest daar op een bed gaan liggen en ik kreeg de radioactieve glucose ingespoten. Daarna moest ik uur proberen te slapen.

Na een uur kwam de meneer die me de spuit had gegeven, hij liep met me naar het raam van het ziekenhuis en wees naar de parkeerplaats. Ik zag een grote oplegger staan. Daar staat de PET-scan ga daar nu maar heen. Opzich wel lomp hoor…Aangekomen bij de oplegger moest ik even 10 minuten wachten en was ik aan de beurt. Het scannen duurde 40minuten, dat is best lang stil liggen voor iemand die dat in bed al niet eens kan. Ook weer gehad.

Het is deze dagen zo moeilijk om te geloven dat ik juni op de Alpe rijdt. Maar vanavond gaat het gelukkig weer een stuk beter en zie ik alles weer rooskleurig tegemoet. En dat ding in m’n nek is gewoon littekenweefsel. Dat moet het zijn anders word ik gestoord. Heb ook al 20.000 duizend dingen afgesproken voor 2007 dus heb er helemaal geen tijd voor vervolg behandelingen en ik denk dat ik mijn portie wel gehad heb in dit leven. Opzouten dus.

Henk, er is geen betere