Yes! Even afreageren. Dat is nodig! Want het kookt in mij. Het ongeloof overheerst op het moment en daar moet ik even vanaf. Dus toch heb ik vandaag Holten gereden. Een prachtige ronde, dus waarom niet :).

Normaal gesproken gebruik ik de wedstrijden altijd als een soort check om te kijken hoe het met me gaat. Maar vandaag was dat anders, ook omdat de voorbereiding niet goed was. Niet alleen door die nek, maar ook omdat ik naar Parijs was geweest. Vaak ‘sluit’ gehad tot midden in de nacht bij de McDonalds. Kortom 3 weken niet gefietst. Maar ik had er zin in.

Vooral omdat Barrie van Reenen vandaag zijn debuut maakte in de mountainbike wereld. Met Barrie heb ik ook het weg-criterium in Rhenen gereden. Dus moest hij eigenlijk ook een keer met mij mee. Daar voelde hij wel wat voor. Dus ging hij mee!

Het was echt prachtig weer vandaag. Dus had ik er extra zin in. Ik stond er wel met een heel dubbel gevoel… Iedereen die aan je vraagt hoe het gaat en dan moet je eigenlijk goed zeggen. Bij de meeste zeg je goed en aan de mensen die je wat beter kennen leg je het toch even uit. Iedereen staat je dan ook aan te kijken alsof je een geintje maakt en weten ze niet wat ze moeten zeggen. Het is echt klote als je die gezichten ziet die je verbijsterd aankijken. Alsof je gefaald hebt, zo voelt het voor mij. De impact is zo intens en moeilijk te verwoorden.

Aan de start schoot het nog een paar door m’n hoofd, maar toen moest de knop om. Ik zou ze eens laten zien wat ik kan met zo’n knobbel in m’n nek kon presteren. Ik zal jullie eens laten zien hoe ziek ik niet ben. BAM! Weg was ik. Ketting schoot al gelijk een keer over, begon al goed. Rustig blijven, even druk van de benen en nog eens proberen. Maar zat ook wat ingesloten, ik had geen geweldige start. Maar lag toch nog steeds rond de 20e plek. Ik was hier helemaal niet mee bezig. Het ging me vandaag niet om de plekken. Toch schoof ik nog wat plekken op, ik reed 15e…maar het drong helemaal niet tot me door. Ik reed vooral een race tegen mijzelf. Elke keer als het omhoog pijn deed schakelde ik een tandje erbij en ging dan maar staan. Mij zullen ze niet klein krijgen, die klootzakken in m’n nek. Ik schoot vooruit als een raket van NASA!

Maar een halve voor ronde voor het eind schoot er een raket van NASA door m’n binnenband. Lek…$#@&##

Ik brak…hoe kon ik zoveel pech hebben. Met de fiets aan de hand liep ik naar de teamtent. Waar ik probeerde te janken maar het lukt gewoon niet. Ik wilde zo snel mogelijk een ander wiel om even te gaan uitfietsen, ik moest even alleen zijn… Het ongeloof zat in elke pedaalslag die ik deed. Maar ik kwam een beetje bij zinnen omdat ik hele wedstrijd wel even als 15e had rond gereden…en dat zeer zeker had uitgezongen. Dit deed mij goed. Maar versterkte het ongeloof want wat is er nou met me aan de hand, is het terug of niet?!

Barrie moest achteraan starten omdat hij nog geen wedstrijden had gereden dit seizoen. Op de fiets van zijn vader vertrok hij! Barrie had last van ketting problemen, waar hij enorm van baalde. Want hij reed een sterke race en had weinig aanpassingsproblemen. Die man heeft echt talent!