Ja hoor! Het is me gelukt ik heb mezelf weer voor de 3e keer op fiets kunnen zetten na alle behandelingen. Ik heb er best lang tegen aan zitten hikken. Ik had er eigenlijk ook helemaal niet zo zin in. Maar nu ik er weer een paar keer op gezeten heb, is het toch wel erg lekker.

Er zijn wel een aantal redenen voor dat ik er geen zin in had. Want wie gaat er nou beginnen met het opbouwen van z’n gezondheid terwijl hij nog steeds dikke lymfeklieren heeft in z’n liezen en hals. Deze verschillen af en toe van grote, soms gaat er een weg maar er komt er soms ook weer 1 voor in de plaats. Ik weet niet eens of de transplantatie van Steph uberhaupt gaat werken. Maar waarom is het dan zo lastig voor mij persoonlijk om die stap te maken van bed naar bos.
Het is nu natuurlijk ook wel heel anders als de eerste 2 keer dat ik klaar was met chemo’s. Toen wist je zeker dat je schoon was. Dus kon je eigenlijk vol overgave beginnen met de trainingen voor de Alpe d’Huez. Nu is het zo dat ik nog wat dikke klieren heb en ben ik nog verre van schoon ben.
Gelukkig trekt mijn eigen vertrouwen en het vertrouwen van anderen in mij er doorheen. En waarom zou ik niet beginnen met trainen/fit worden. Er veel meer redenen te verzinnen om het wel te doen dan om het niet te doen. Maar dit mentale spelletje is echt pittig. Want ik ben de eerste die zin heeft om kapodt te gaan in een training, maar het moet wel zin hebben.

Mijn rodebloedlichaampjes stijgen rustig door, daardoor krijg ik weer wat meer energie en meer fut om er op uit te gaan. Laatste gemeten waarde zit op 8.4. Niet slecht voor een nieuwe bloedfabriek. Ik kom nog wel boven in de 9, maar dat heeft even wat tijd nodig.

Op dit moment worden die dikke klieren onder controle gehouden met medicijnen en wacht ik op het effect van de transplantatie. Hoelang dat duurt weet niemand. Kan een jaar duren, een half jaar…Weet je gewoon niet. De medicijnen die ik slik om de boel een beetje stabiel te houden zijn Dexamethason en Revlimid. De dexamethason neem ik 1 keer in de week 40mg en dood eigenlijk gewoon verkeerde lymfocyten waardoor de klieren na het nemen van de dexa wat minder worden. De Revlimid pillen zijn kuren van 3 weken met 1 week rust. Dit is een nieuw medicijn waar nog niet zoveel over bekend is. Het kan de t-cellen van Steph stimuleren maar het kan ook rechtstreeks op de kanker cellen werken. Wat het doet bij mij is niet helemaal zeker.
Deze afgelopen week heb ik ook weer veel uitslag gekregen in mijn gezicht/hals/buik/armen/rug. Maar is dit nou afstoting of een allergische reactie op het nieuwe medicijn Revlimid? Daarom is er gister opnieuw een huidbiopt genomen. Maandag hoor ik de uitslag. Ik zie het wel…Ondertussen blijf ik trainen

[image=upload/10bos.jpg]