Vandaag stond Groesbeek op het programma. Het was in 2004 de laatste keer dat ik hier aan de start stond. De wedstrijd was in de tussengelegen jaren uit de competitie. Erg jammer want het is een echt prachtig mountainbike rondje.
Het gevoel was redelijk vandaag, ik had zin om te fietsen. Maar de benen voelde niet echt vlot. Het is goed te merken dat ik nog niet helemaal ben hersteld van de praktijken bij de Alpe d’Huez. Naja misschien wel hersteld. Maar ik ben in ieder geval wel mijn snelheid kwijt. Wat je weer nodig hebt op de rechte stukken.
De start ging erg goed. Als vanouds bijna weer. Vandaag had ik het geluk dat het een brede start opstelling was. Daardoor stond ik met mijn 33e plek nog op de 2e rij. Ik was goed weg, na de eerste bocht reed ik al 4e! De eerste ronde kwam ik dus door bij de eerste 10. Daarna zakte ik helaas weer terug. Had vandaag de benen niet en kwam niet voorruit. Daarna reed ik ook nog eens lek, ik moest toen nog een kwart ronde. Dus was het rennen geblazen. Het was ongeveer 10minuten hardlopen/dribbelen met de fiets in mijn hand naar de finish. Natuurlijk werd ik tijdens het lopen door het halve veld amateurs ingehaald… Nou tot het NK.