De zoektocht naar Graft (afstoting) van de huid gaat verder. Vorig weekend werd ik ’s ochtends wakker en zag ik dat er in 2 dagen toch wel heel veel vlekken bij waren gekomen op mijn huid. Met name kon ik dit goed zien op mijn benen. Ik word al niet meer warm of koud van. Omdat ik nu een beetje ervaring heb met medicijnen, weet ik wat ik moet doen. Dus stoppen met de Revlimid en de prednison verdubbelen. Toch dan nog even een sms naar de Arts ter info. Natuurlijk was hij het eens met mijn behandelplan. Tot de volgende controle, dan kunnen we het bekijken was de rest van zijn antwoord.

Bij deze controle is er ook een huidbiopt afgenomen, dit was inmiddels alweer de 3e. De eerste 2e kwamen telkens 50% allergische reactie uit en 50% Graft. Het is dan aan de arts om te beoordelen op het oog wat het is. Maar deze kwamen er ook niet echt uit. Bij deze 3e keer lijkt het toch allemaal een beetje anders. De uitslag ziet er namelijk wel anders uit als bij de eerste 2 biopten. De Dermatoloog dacht wel aan Graft en mijn Hematoloog Henk zei, ‘als dit geen Graft is weet ik het ook niet meer’. Ik houd nog even een slag om de arm…

Afgelopen 4 weken heb ik om de week een infuuszak mabthera gehad. Een chemo die ik al best vaak heb gehad. Maar vaak was deze onderdeel van een kuur met veel andere chemo’s erbij. Nu kreeg ik enkel de mabthera. Het houd de klieren een beetje stabiel. Kleiner worden ze niet meer van dit medicijn, omdat mijn kanker resistent is geworden voor deze vorm van chemo. Heb hem eigenlijk gewoon te vaak gehad. De trukendoos van ziekenhuis raakt op. Nu ben ik begonnen met een medicijn dat Velcade heet. Het valt geloof ik niet onder de chemo. Dus dat is wel lekker, want ik wil toch nog een beetje conditie kunnen opbouwen voor 3 juni… Dit medicijn wordt normaal gesproken gebruikt voor de ziekte van Kahler en niet voor non-hodgkin. Maarja als je alles al geprobeerd hebt, kan dit er ook nog wel bij. Ben benieuwd.
Aankomende week hoor ik de uitslag van het huidbiopt. Wanneer het een allergische reactie ben ik niks wijzer, wanneer het graft is wel. Want dat weten we dat het imuumsysteem van Steph bij mij ook werkt en is het een stap in de goede richting.

Verder voel ik me eigenlijk dikke prima. Heb energie zat om dagjes weg te gaan en ben bijzonder gelukkig. Ik geniet op het moment met volle teugen. Snap er ook niet veel van maar het is gewoon zo.
De klieren zitten me na de trip naar Zwartewoud niet zo meer in de weg als voorheen en dat bedoel ik mentaal. Ik kan het nu beter naast mij neerleggen dan voorheen. Waarom weet ik niet precies. Tatanka zei tegen mij na de paar dagen in Duitsland dat het mij veel gebracht had. Op dat moment dacht ik ‘ja, ja, merk er niks van’ Maar nu ik terug ben merk ik er alles van.