Normaal gesproken ga je met een familie uitje met de hele familie naar een pretpark of iets dergelijks. Niet dat wij ooit zoiets gedaan hebben bij huize Mulder maar goed. Wij gaan liever met z’n allen bloed prikken in het UMC. Veel leuker! Kijken of je wat kan betekenen voor je broer of voor je zoon! Dus afgelopen woensdag zijn we met hele familie naar het UMC geweest om bloed te prikken. Bij Steph word gekeken of hij mijn donor kan zijn. Hij hoort dit zelf over 10 dagen. ERG spannend voor hem, voor iedereen eigenlijk. Pa en Ma werden voor niks geprikt. Die zijn namelijk alleen nodig als het met Steph niks wordt. Want dan kunnen ze makkelijker een profiel maken om in de donor bank een bloeddonor te vinden.

Bij het ophalen van de papieren voor het bloedlab. Kwam ik dokter Lokhorst tegen. Dat was mooi want ik had hem eigenlijk nog niet gezien na het verwoestende telefoongesprek.
Hij vroeg of we na het bloedprikken bij hem langs wilden komen.

Zo gezegd zo gedaan. Daar zaten we met de hele familie in de kamer van dr. Lokhorst. Hij kon ons meer vertellen over het behandelplan. Eerst bestralen en daarna toewerken naar de alogene stamceltransplantatie. Hij denkt zelfs die transplantatie in december/januari te doen! Dat is wel snel dus.
Maar toen vroeg ik de vraag die ons allemaal stil kreeg. Hij zit u de toekomst vroeg ik. Ik vroeg niet eens om procenten enzo, omdat ik dat eigenlijk niet wilde weten maar hij antwoorde ‘als ik eerlijk ben fifty fifty’. Nou toen was het wel even stil, later zei hij dat de kans 30-50% is dat ik genees. Wat kan je er als individu mee, die procenten?! Nou niks. Tenminste als je het mij vraagt. Ik bedoel die procenten worden berekend over een populatie mensen, niet over Bas Mulder. Bas Mulder is altijd goed in conditie, heeft een pro-lijf en snapt ‘het’. De statistiek is al verouderd als ik er zit…