De eerste 2 dagen na het inbrengen van de 2e kuur ging het eigenlijk wel, maar gister was er toch een dip. Dat is dus de 3e dag, ook na de eerste keer had ik op de 3e dag een dipje dus dat zal wel de magische 3e dag zijn. Met skiën heb je ook altijd dat het de 3e dag voor geen meter gaat. Vandaag de 4e dag gaat het allemaal wel weer wat beter, heb vandaag geen pillen genomen tegen de misselijkheid en kon nu ook eindelijk even een grote boodschap doen op de wc, Want door al die misselijkheids pillen heb je grote kans op obstipatie (verstoppingen) en kan je helemaal niet naar de wc. Dus ik was wel blij dat ik even kon zitten.
Vandaag nog een paar keer last gehad van bloedneuzen, dat komt door het dalen van m’n bloedplaatjes (trombocyten) in m’n bloed. De bloedplaatjes zorgen ervoor dat het bloed gaat stollen zodra er een wondje is. De bloedplaatjes worden gemaakt in het beenmerg en die krijgen door de chemo een flinke opdonder en daardoor zakt het gehalte van m’n bloedplaatjes snel.
Het was vanochtend weer een drama in de douche, echt overal haar. Ik hoef maar met me hand door me haar te gaan en ik heb bossen vast. Wist trouwens niet dat ik zoveel haar had, haha. Als je ziet wat ik er al af heb geschrobt met de washand… en d’r zit gewoon nog steeds haar op m’n hoofd. We zijn nog een beetje in dubio wat we er nou mee aan moeten, want helemaal kaal maken kan ook wel maarja daar heb je eigenlijk ook niets aan omdat je het dan alleen maar korter maakt. Het moet er eigenlijk gewoon af….misschien is harsen wat.