De dag voor de dag. Vandaag is iedereen druk in de weer op de camping. De spanning is echt te voelen. Je kan het bijna pakken. Overal zie je deelnemers die druk zijn met zijn of haar fiets. Want morgen is de dag. Er zijn zelfs nog mensen die nu nog kransjes gaan monteren met meer tanden, omdat de Alpe hun zo is tegengevallen.
De hele week heb ik al last van mijn knie. Afgelopen zondag kwam ik terug van mijn eerste tocht in Frankrijk en hij deed echt verschrikkelijk pijn. Ik ben maandag meteen naar de Fysio op de camping gegaan. Het probleem zit namelijk aan de buitenkant van mijn knie. De buitenkant van je dijbeen zit voor een deel vast aan je knie door middel van een heel klein peesje. Het probleem is dat dat peesje pijnloos over je knie hoort te glijden. Maar dat is bij mij niet het geval. Het doet écht pijn. Heel vervelend, vooral de timing. Echt klote gewoon. Het deed zo’n pijn dat ik blij zou zijn als ik 1 keer boven zou komen. De Fysio is maandag begonnen met de behandeling van de knie. Dit deden ze gewoon door de boel los te halen zodat dat peesje minder onder spanning kwam te staan. Als ze het niet los krijgen voor donderdag dan kunnen ze de pees verdoven door middel van een injectie. Maar dat wordt echt het laatste redmiddel. Eerst proberen we het op te lossen door massage en rek en strek oefeningen. Na de eerste 2 behandelingen gaat het wel ietsje beter. Maar het is nog steeds erg pijnlijk.
We hebben vanavond na het eten weer zeer indrukwekkende verhalen gehoord. Er werd ons een radio-interview voorgeschoteld met de directeur van de Nederlandse Bank. Deze meneer zit ook in het comité van aanbeveling van Stichting Alpe d’HuZes. Hij legde ons even haarfijn uit waar ‘opgeven is geen optie’ op slaat.
Als je opgeeft kan je niet meer winnen en heb je zo ï” zo verloren en heb je niks. Nou zoals hij dat zei, an denk je niet eens aan opgeven.
Na het radio-interview hebben ze ons een filmpje laten zien over Marja. Marja is de zus van Edwin, een individuele deelnemer. Marja heeft al een paar keer kanker gehad. Telkens heeft ze dit kunnen overwinnen met chemo’s. Maar het is nu weer terug. Vorig jaar was ze ook bij de Alpe d’Huez. Dit jaar kon ze er dus niet bij zijn vanwege de chemo’s. Maar dat onvoorstelbare doorzettingsvermogen van Marja om telkens weer door te gaan als je te horen krijgt dat het weer mis is. Echt onvoorstelbaar. Dat filmpje laat zien hoe verschrikkelijk ze het vind dat ze er niet bij kan zijn. Maar ze verteld ook dat ze heel veel kracht put uit onze prestaties op de Alpe d’Huez. Het inspireert haar. Maar wij laten ons inspireren daar haar. Wat een kracht. Dit ga ik ook gebruiken op de Alpe. Zij laat pas zien dat opgeven geen optie is…
[show3=08alpe_dagvoordday]1:,2:,3:[/show]