BEAM –> [b]B[/b]CNU, [b]E[/b]toposide, [b]A[/b]ra-C en [b]M[/b]elfalan. Wat het is weet ik niet. Dat ik er behoorlijk ziek van ga worden is iets wat ik wel weet. Maar, dat ik er beter van ga worden weet ik des te beter.

Dit wordt de afsluiting van het tijdperk chemo in Bas zijn leven. Natuurlijk zoals altijd zijn de laatste loodjes het zwaarst. Zo ook deze allerlaatste chemokuur, zwaardere citostatica (chemo) hebben ze bijna niet. Als je gaat googlen naar de BEAM kuur wordt je ook niet vrolijk, niet doen dus. Want het is voor iedereen verschillend. Wat mijn arts heeft verteld over de BEAM is ook niet geweldig. De kuur komt net zoals alle andere kuren door het infuus. Alleen niet in je arm. Maar ergens onder je sleutelbeen in een groot bloedvat. Daar ben ik wel blij mee. Want me armen accepteren nu gewoon geen infusen meer. Dat lukt bijna niet meer omdat de aders zo aangetast zijn door de chemo’s. Het slijmvlies in je mond en slokdarm gaan er deze kuur ook van langs krijgen. En daar baal ik van. Want dat is echt kl*te. Praten/eten/slikken gaat erg pijn doen, voor het eten kan morfine zelfs noodzakelijk zijn…daar zie ik misschien nog wel het meest tegen op…want als al niet kan praten. De meeste beleven de 4 weken in het ziekenhuis als een droom zei de arts. Een nachtmerrie zul je bedoelen!

Als de vinger goed geneest wordt ik 2 februari opgenomen in het UMC voor 3 tot 4 weken. Met op 9 februari mijn redding, de stamceltransplantatie!

De BEAM kuur zal mijn beenmerg helemaal verwoesten omdat de kuur zo sterk is. Het beenmerg de bloedfabriek van je lichaam. Daar worden ook de bouwstenen van je weerstand gemaakt, de wittebloedlichamen. Normaal gesproken liggen de waardes van de wittebloedlichamen tussen de 4 en 10. Na de BEAM zijn die 0…gewoon geen. Dus geen weerstand.

Om het beenmerg en dus ook je weerstand te herstellen. Krijg ik de eerder afgenomen stamcellen terug. Mijn eigen redding, Het laatste reddings middel komt uit je eigen lichaam. Erg mooi.

Ik ben er in ieder geval hard voor aan het trainen!

[image=upload/09spinnert.jpg]