Yes, ik kom in het boek met kanjers van de Alpe d’HuZes! Gisteren heb ik de Alpe d’Huez 6 keer beklommen. ’s Ochtends om 5:08 klonk het startschot. Daar gingen we van start met 100 individuele deelnemers en 50 estafette teams. Vanaf de eerste meter was mijn hartslagmeter m’n beste vriend. Ik moest hem vandaag 10 slagen onder m’n omslagpunt rijden. ofwel ik moest mijn hartslag onder de 179 houden. wat goed lukte. Heb hem zo tussen 168 en 174 gereden, in die zone kon ik lekker constant fietsen. De eerste beklimming in het donker was best gaaf! Al die mensen. Al die lampjes. Heel koel! Heel Team Stichting B.A.S. was gevlogen, samen rijden kon ook helemaal niet omdat iedereen op een verschillende hartslag rijdt.
De eerste beklimming was ik boven in 1:10. Een tijd waar ik best blij mee ben. De tweede ging lekker, weer rond de 1:10 boven. De 3e ook. De 4e ging een stuk minder. Gelukkig reed Bas Steman met mij mee. Dit was niet alleen erg gezellig maar ook erg bijzonder. Deze 4e klim deed me echt serieus pijn. Ik had nu echt een wondermiddel nodig. Ik moest even een soort van klap in m’n gezicht hebben. Nou ervaringen uit wedstrijden heeft me geleerd dat met CocaCola dit perfect kan. Heerlijk, beneden een paar kleine blikjes opgedronken. Dat voelde goed! M’n benen, rug, nouja eigenlijk m’n hele lichaam was nu ontzettend stijf aan het worden. Daar kan cola zelfs niets aan doen. De 5e beklimming was nu aan de beurt. Het is nu 13:50. Het leek alsof ik herboren was! Voelde me heerlijk! Ik kachelde lekker omhoog en was om 15:00 klaar met m’n 5e. Ook weer 1:10 lekker constant gereden dus.
De laatste 6e beklimming wilde ik doen met Peter Kapitein. De Ambassadeur van de Stichting Alpe d’HuZes. Hij zit op dit moment midden in zijn behandelingen voor non-hodgkin. Hij heeft een soort chronische vorm welke heel moeilijk is te bestrijden. Hij is nu bezig een stamcel traject. Daarbij word je eerst met de chemo schoon gebrand, daarna krijg je je oude stamcellen van jezelf of die van een donor weer terug. Bij Peter zijn deze bij hem afgenomen in 2005. Deze combinatie van Chemo/Opratie Stamcel geeft een genezingskans van 50%. Peter gaat daar natuurlijk voor.
Meer mensen dachten er over om de 6e klim met Peter te gaan doen. Want er stonden nog 30 andere deelnemers die er het hetzelfde over dachten. Ook Pa, Steph en Bas Steman gingen met Peter omhoog. Erg tof dat we zo Alpe d’HuZes konden afsluiten. Het was een heel vreemde beklimming.
Het was goed te zien aan Peter dat hij lichamelijk zeer slecht was. Hij reed eigenlijk alles maximaal in z’n hartslag. Wat zal dat pijn gedaan hebben. Ook niet echt slim natuurlijk om de Alpe te gaan beklimmen wanneer je nog bezig bent met je chemo’s. Helemaal als je weet dat je aankomende woensdag weer moet. Maar hij zal er wel over nagedacht hebben. Boven was het in ieder geval geweldig om met Pa en Steph over de finish te rijden.
Vandaag heb ik ook echt gedacht aan Marja van gisteravond. Wat een verhaal. Heb er echt wat aan gehad. In 2007 reed ik voor mijzelf omhoog. Om mijzelf uit dat dal te rijden. Dit jaar zou ik voor andere mensen rijden. Tenminste dat zei ik elke keer. Maar ik had eigenlijk niet echt iemand om voor te rijden. Maar na het verhaal van Marja weet ik beter. Ik snap nu ook pas wat het is om kracht te putten uit iemand anders. Ik hoop dat ik,samen met alle andere deelnemers Marja heb kunnen inspireren.