Ok, een nieuwe fase in mijn medische loopbaan is aangebroken, Cardiologie. Ik heb gister mijn eerste consult gehad bij dr. Stocker in Harderwijk. Op het oude nest. Doktor Stocker trekt zijn hele medische trukkendoos open om mij even goed door te lichten. Zo werd ik gister gelijk onderworpen aan de volgende tests.

– ECG
Voor zover hij kan vertellen zag er alles er normaal uit.
– Manuele check dmv handen
Normaal, geen ruis op het hart etc.
– Echo van het hart
De persoon die het onderzoek doet kan hier geen mededelingen over doen. Het enige wat er gezegd is dat er niet aan de alarmbel getrokken zou worden. Dat is voor mij voldoende. Normaal dus.
– Rontgen van hart en longen
Uitslag krijg ik nog.
– Uitgebreid bloedonzerzoek
Uitslag krijg ik nog.

Er zijn nog 2 onderzoeken gepland op een ander moment. Dat kon helaas niet gister. Het gaat om een fietstest en een 24uurs ECG doormiddel van een kastje dat een Holter heet.

Ik weet niet zo goed wat ik hier allemaal van moet denken. Aan de ene kant is het heel fijn dat ik even flink onderzocht word. Maar andere kant ‘Zoekt en gij zult vinden’. We zien het wel ik voel me eigenlijk aan de beterende hand.

De enige test die betrouwbaar is en een objectief beeld geeft is de blaastest in het UMC als ik deze opnieuw uitvoer dan kunnen we zien of er verbetering in mijn longen zit. Want ik denk dat ik een virus of iets dergelijks heb gehad in mijn longen. Maar ik kan aan mij pols in rust zien dat het beter gaat. En ik voel mij ook prima. Als ik maar niet sport. Ik denk dat 80% van Nederland zich zo voelt.