Zo er is weer een hoop gebeurd, dus is het weer tijd voor stukje tekst in plaats van alleen twitter-updates.

Na het bericht van uitzaaiing zijn we snel begonnen met een chemo. Deze heb ik inmiddels achter de rug en goed verteerd. De chemo duurde 5 dagen waarvan de eerste in het hospitaal. De rest kon ik gewoon thuis doen door middel van pillen. Nou dat bevalt me prima. Geen infuus in mijn arm. 6 november krijg ik nog een keer zo’n chemo als deze. Deze chemo moet er voor zorgen dat de ziekte stil komt te liggen. Zodat ik de mastercellen van Steph kan ontvangen.

Verder doe ik eigenlijk alleen leuke dingen. Dat bevalt me wel en is ook wel noodzakelijk. Want het enige wat ik moet doen is positief blijven volgens de wijze mensen. Nou dat is bij tijd en wijlen toch behoorlijke lastig. Maar door te praten met goede vrienden gaat het toch erg goed. Voel ik mij goed en heb ik er gewoon echt vertrouwen in dat het goed gaat komen.

Toch wordt je op elke moment van de dag herinnert aan je ziekte. Zo was ik afgelopen zaterdag bij een atletiek wedstrijd in de polder (een cross) met allemaal kinderen van 6 tot 12 geloof ik. Erg gaaf om te zien, het gaf me veel energie. Ook het weerzien met de atletiek wereld deed mij goed. Heb het zelf namelijk 10 jaar gedaan vanaf m’n 6e en dus ook deze crossen gelopen en zelfs gewonnen! Maar sta je daar dus lekker te kijken. Zegt iemand tegen mij, ‘kijk dat meisje is echt supergoed’ Dus ik kijk… Valt het me meteen op dat ze startnummer 1137 heeft. Het piepnummer van mijn Arts. Dat soort dingen…

De uitzaaiing laat wel zien dat de kanker een slimme gozer is. Want wanneer je de kanker bij mij lokaal aanpakt met bestraling in de hals. Waar het volgens ons altijd heeft gezeten. Verder heb ik namelijk nooit dikke klieren gevonden elders in mijn lijf. Zie je dus dat die kanker het toch letterlijk te heet wordt onder zijn voeten en hij verkast naar de rest van m’n lichaam. pauperding. Hoe slim is die kanker joh?

Voorafgaand aan de eerste chemo heeft er nog een PET-Scan en een beenmerg punctie plaatsgevonden. Hier kreeg afgelopen week de uitslag van. Op de PET is inderdaad verkeerde activitieit te zien in de klieren achter mijn longen, oksels en liezen. Opzich niets nieuws. Wat wel opmerkelijk is dat bij beenmerg punctie de kanker ook is gevonden in mijn beenmerg. In het heilige der heilige, in mijn persoonlijke bloedtoevoer, in de bron. We denken dat we eindelijk de kraan van de kanker hebben gevonden. Waarom is het niet gevonden in eerdere beenmerg punctie. Geen idee, er valt gewoon heel weinig van te zeggen. Want op die kanker valt echt geen pijl te trekken.