Zoetermeer. Wat was het heerlijk om hier weer te mogen fietsen. Het was inmiddels alweer 3 jaar geleden dat ik hier voor het laatst had gefietst. Een prachtig mountainbike parcours. Waar serieus gereden moet worden. Maar het parcours ligt er zo bij dat ik mij hier heel erg thuis voel. Er zit tussen de klimmen elke keer net genoeg hersteltijd om die volgende weer omhoog te knallen. Ideaal eigenlijk.
Vandaag hadden we weer te maken met een andere starttijd dan normaal…nu was het een keer ’s ochtends…maar mij hoor je niet klagen want zo kon ik na de finish door naar Nijmegen naar RockinPark :D.
09:30 was de start! Ik stond opgesteld op de 33e plek en was goed weg. Lag ongeveer 25e bij de eerste bocht. Niet bijstergoed maar er was simpelweg geen ruimte om naar voren te komen. Maar misschien was deze ‘rustige’ start wel goed voor mij. Want ik reed echt heel erg lekker. Kon fietsen zoals ik wilde. Het was echt een genot. Ben nog wel 1 keer onderuit geschoven. Maar dit kwam door het gras in combinatie met de miezer. Dit koste mij 3-4 plekken. Maar het belangrijkste voor mij is dat ik gewoon lekker hard heb kunnen fietsen.
Nu aankomende zondag nog in Oostenbeek rijden daarna mijn eerste weg-criterium in Rhenen en dan is het het tijd voor het NK.

[center][b]van de 100 gestarte renners ben ik 22ste geworden[/b][/center][show3=08zoetermeer]1:,2:,3:[/show]