Goedenavond! De herstelprocedure gaat voorspoedig. Elke dag gaat het een beetje beter. Deze maandag kwam ik thuis met algehele lamlendigheid. Dit werd gelukkig elke dag een beetje minder. De lamlendigheid is nu eigenlijk weg. Er blijven wel een aantal andere klachten over. Dat zijn m’n armen en m’n buikje. Nouja buikje, hij wordt weliswaar elke week dikker. Maar dat mag!

Mijn armen doen nog steeds pijn. De ene kant waar het infuus gezeten en de andere kant waar het infuus niet in wilde. Ik denk eigenlijk nu ik een paar dagen verder ben dat de spieren ook een opdonder gehad hebben. Want bij het strekken en rekken van de onder armen voel ik dat. Het zal zaak zijn deze te trainen de aankomende 2 weken.

De buik en daarmee het spijsverteringswezen krijgen het het zwaarst te voorduren na een kuur. Tenminste dat idee heb ik. Het kan natuurlijk ook niet anders. Al die troep vind z’n uitweg natuurlijk via het toilet. Maar voordat het daar is… Wat te denken van m’n lever. Een lever van een alceholist heeft het vele male makkelijker denk ik. Ik heb bijvoorbeeld de hele week na de chemo het gevoel alsof m’n buik 2 maten te groot is voor het vel om mijn buik heen. Hij is echt ontzettend hard ook. Elke keer als je gaat plassen hoop je dat spanning er een beetje af gaat. Telkens voel je het einde van het plassen komen en denk je shit, dit was niet genoeg. Gelukkig voel je dat dit elke dag minder wordt.

Het is fijn als het einde van de chemo-thuis-week naderd het betekend dat je je weer goed gaat voelen. Je bent in zo’n week jezelf alleen maar aan het monitoren. Soms te-goed zodat je niet meer de progressie ziet die je boekt op het gebied van herstellen. Je zit er op dat moment eigenlijk te dicht op. Belangrijk is dat je dat herkend. En zo afstand kan nemen. Je zal dan hoogstwaarschijnlijk zien dat je wel degelijk hersteld. Maar het is heel moeilijk om de rust te bewaren.

Ik heb gemerkt dat veel mensen gekeken hebben naar mijn oude planning. Deze is nu verouderd. Want ik heb alweer een week of 2 gewonnen geloof ik! De 3e kuur zal starten op 22 december. Ik zal de kerst dus niet echt meemaken. Ik kon ook wachten tot 1 januari. Maar het nadeel is dat het op moment heel druk is op de afdeling en dus misschien niet eens plaats. Iedereen wil natuurlijk thuis zijn met de kerst. Het maakt mij eigenlijk niets uit. Een week winnen is een hele week winnen. En er is op de televisie veel meer te beleven!

[link=http://weblog.basmulder.org/upload/behandelplan_v2.1.pdf][image=upload/08behandelplan2.jpg][/link]