Afgelopen weekend was Apeldoorn aan de beurt. Net als in Ronse was het weer een Beneluxcupwedstrijd. Weer een mix van Belgen en Nederlanders.

Wat een wedstrijd was het zeg. Heb niet vaak een zo moeilijk wedstrijd gereden! Door de goede race vorige week in Ronse, mocht ik nu oprijden als 38e. Maar van te voren had ik gezien dat er een 180 graden bocht linksom was. Je kan je dan het beste aan de buitenkant van de bocht opstellen omdat je dan het snelste kan doorrijden. Wanneer je je aan de binnenkant opsteld zal je zien dat je in een enorme file terecht komt.
De start ging zoals voorspeld. Ik kan mooi aan de buitenkant veel mensen passeren! Het ging echt supergoed. Ik reed namelijk 7e na de start! Dit had ik echt niet verwacht. De eerste ronde ging kwa snelheid wel heel goed. Maar ik stuurde alle bochten zo verschrikkelijk slecht! Echt ongelooflijk wat zat ik te klunzen. Was ook redelijk flabbergasted dat ik hier zo ver voorin rond reed. Ik trok het gewoonweg niet. Dat resulteerde na de doorkomst van de eerst ronde in een valpartij :(. Ik sneed de zoveelste bocht verkeerd aan waardoor ik vol tegen een hek aan reed. Mijn fiets bleef staan zonder schade, Bas zelf schoot echter wel vol de berm in. Maar gelukkig lande ik als een kat op m’n voetjes. Toen ik daar stond had ik echt zoiets van wow wat is hier gebeurd. De renners die achter mij, vol in de achtervolging schoten ook voorbij terwijl ik in de berm stond te koekkeloeren. Maar ik moest verder. Apeldoorn was misschien niet zoals in Ronse 3,5uur rijden maar daar ging het niet om. Aan af stappen mocht ik van mijzelf niet denken! Eenmaal weer op de fiets ging het voor geen meter meer. Kwam echt niet meer voorruit. M’n hele ritme was ik kwijt. Inmiddels reed ik op de 30e plek. Een halve ronde na de val kwam ik weer een beetje in mijn ritme en kon ik weer een paar plekken opschuiven. Wat resulteerde in een 23e plek. Ben hier eigenlijk heel erg blij mee. Het is niet alleen de beste presetatie van dit seizoen tot nu toe. Ook heb ik mijn kop van negatief naar positief weten te krijgen omdat ik mijn ritme weer teruggevonden heb!

[center][b]Stukje uit de Stentor van maandag 26 mei![/b][/center]

[center][b]van de 100 gestarte renners ben ik 23ste geworden[/b][/center]