Vrijdagmiddag was het eindelijk zover. Ik ging eindelijk weer naar een wielerevenement en wat voor één… de Amstel Gold Race!

Vrijdagmiddag kwam Jaap voor rijden met de gesponsorde Peugot 807 door autobedrijf Visser. Echt een heerlijke bak om verre afstanden mee te rijden. Lennart had ik die ochtend met fiets en bagage opgehaald uit Hierden dus we konden meteen alles in de peugeot laden en gaan! Op naar Limland. Maar man wat was het druk die vrijdag op de weg ongelooflijk. Overal waar we vast konden zitten stonden we vast. Het was echt niet leuk meer.

We zijn eerst naar Valkenburg gereden waar we onze startnummers hebben opgehaald. Toen gelijk weer in de auto richting de grens van Belgie naar onze overnachtingsplaats, namelijk bij een deelneemster van Alpe d’HuZes. Ze had heerlijke pasta voor ons gekookt en dat hebben we samen opgegeten met nog 12 deelnemers van Alpe d’HuZes die allemaal bij haar bleven slapen.

Inmiddels was het alweer 22:00 dus tijd om te slapen. Want om 5:00 zou de wekker alweer gaan om als een gek te scheuren naar Maastricht waar het ontbijt van van de Valk op ons stond te wachten. Het ontbijt zag er perfect uit en heb me buikje hier dan ook lekker rond gegeten, niet teveel natuurlijk anders zou ik mezelf weer tegenkomen in de klimmetjes.

Iedereen had heerlijk gegeten en toen was het alweer tijd om richting de start van de toerversie van de Amstel Gold Race te gaan.

We hebben de auto’s neergezet bij een camping in Sibbe en vanaf daar met de fiets naar Valkenburg gegaan voor de start. Daar stonden al heel veel deelnemers van Alpe d’HuZes te wachten op ons om te vertrekken. Het gros zou beginnen aan een tocht van 250km maar dat is voor mij nog veel te ver dus ik begon maar aan een tochtje van 150km. 150km vond ik zelf nog wel wat ver dus ik had me voorgenomen om een keer ‘af te steken’ zodat ik op ongeveer 130km uit zou komen.Ik had een kaartje meegenomen zodat ik wist als het teveel zou worden hoe ik snel weer naar Valkenburg kon komen. Het was voor mij ook afwachten hoe ik zou reageren op de klimmetjes en het is natuurlijk lang geleden dat ik zo lang op de fiets zou zitten dus zou ik heb uberhaupt wel vol houden?! Achteraf hoorde ik mensen dat ze gedacht hadden van ‘nou na 80km zal die wel op zijn’ haha! Echt niet! Heb echt heerlijk gefietst en de klimmetjes perfect afgewerkt! Had toch 130km op de teller staan aan het eind van de dag en een gemiddelde snelheid van 25km/h en een gemiddelde hartslag van 160bpm Dat viel mij echt niet tegen!

Rond 13:00 was ik gefinished op de Cauberg. Vanaf toen was het wachten op Jaap en Lennart tot dat zij zouden finishen. En dat was pas om 17:30 pfff was wel ff wachten maargoed. Lekker in het gras gelegen dus was opzich wel goed te doen.

We zijn met z’n 3 naar de auto gegaan en alles ingeladen weer op weg naar van de Valk in Maastricht. Waar er 2 kamers voor de deelnemers van Alpe d’HuZes waren gereserveerd om ons op te frissen voor het Diner! We wisten dat ook de Rabobank Wielerformatie zou eten in van de Valk dus we hadden een Rabo-shirt gekregen van Rabobank Randmeren om te laten signeren door de renners van de Raboploeg. Dat shirt gaan wij dus veilen op 10mei!
Ik zat heerlijk mijn carpaccio te eten totdat ik in mijn ooghoek Erik Dekker binnen zag lopen! Ben hem natuurlijk gauw aangevlogen omdat hij mijn shirt moest laten signeren door zijn mannen. En haha het resultaat mag er zijn!