En toen was ik alweer thuis. Woensdag ben ik geopereerd aan mijn neusamandelen, ze hebben deze voor 90% kunnen weghalen. Niet denken waarom geen 100%?? dat was het doel niet en dat zou onmogelijk zijn, want er blijven altijd sporen achter van de kanker… Na de operatie was ik weer zo misselijk en zo duf als een konijn, zelfde verhaal als bij de operatie van precies 2 weken geleden. Alleen nu mocht ik de dag na operatie al naar huis in plaats van 2 dagen na de operatie.
Maar toen ik thuis was voelde ik me nog steeds zo misselijk…maar de zetpillen van het ziekenhuis verrichten wonderen dus dat scheelde…

Waarvoor was de operatie ook alweer hoor ik jullie denken;
We weten nu bijna zeker dat het non-hodgkin is. Maar er zijn honderde soorten non-hodgkin en nu gaan we kijken wel type non-hodgkin is. Dit is nodig omdat elk type zijn eigen behandeling heeft, nu ze 90% hebben weggehaald moeten ze er zeker achter komen welk type het nou precies is. Dan kunnen we eindelijk beginnen met de behandeling

Status ziekte;

  • Bij stadium I is de ziekte beperkt tot een lymfkliergebied of tot een orgaan.
  • Bij stadium II is de ziekte aangetoond in twee lymfkliergebieden of organen aan dezelfde kant van het middenrif. A
  • Bij stadium III is de ziekte in beiden helften van het middenrif aangetoond in kliergebieden en soms ook in de milt of een ander orgaan.
  • Bij stadium IV heeft de ziekte zich verspreid naar andere organen, zoals de longen, de lever, het beenmerg of de huid.

Daarnaast wordt aan ieder stadium de letter -A- of -B- toegevoegd.

  • A = geen algemene ziekteverschijnselen
  • B = ziekteverschijnselen ( zoals koorts, gewichtsverlies, nachtzweten) die aanleiding waren tot het raadplegen van een arts. Sterke vermoeidheid, jeuk over het hele lichaam en pijn bij het drinken van alcohol passen wel bij de ziekte, maar worden niet als -B-verschijnselen beschouwd.