Voor de meeste een rustdag maar voor de dames die mee doen aan de Alpe d’HuZus een serieuze inspanning. Van Team Stichting B.A.S. 2009 deden 3 dames mee aan dit dochter evenement van de Alpe d’HuZes. Joanne, Ariane en Ilonka stonden om 10:00 aan de start. De zon stond al hoog in de lucht en was de berg al aardig aan het opwarmen. Dan weet je dat het zweten wordt en dus moet er goed gedronken worden! Anders kun je de beklimming op je buik schrijven.

Joanne ging goed weg en reed een solide race. Ze wilde graag harder en 2 keer omhoog. Maar haar rug gooide roet in het eten. Op zo’n klim haal je namelijk niet alleen kracht uit je benen maar ook veel kracht uit je rug. Een pijnlijke zaak. Maar met een beklimming nog steeds een prestatie waar je erg trots op mag zijn!

Na maanden van afwezigheid was de spil van familie Steman aan zet, Ariane. Van te voren had ze het Stichting B.A.S. al ingelicht dat het een zware strijd ging worden omdat ze niet of nauwlijks getrained had. Maar zoals iedereen weet is Ariane iemand die doorgaat tot ze van de fiets valt. ‘dus die komt wel boven’. Het is haar dus ook weer grandioos gelukt! Bijten!

Gelukkig ging het vandaag goed met Ilonka, Maandag zag ze het namelijk even niet meer zitten. Ze is de afgelopen maand geconfronteerd met astma en heeft daarom een zeer hoge hartslag naar boven en het gevoel alsof ze door een rietje ademt. Maandag was ze bij de eerste bocht al helemaal uitgeput. Dat was voor haar zelf een grote domper. Woensdag heeft ze iedereen verstelt doen staan door de Alpe gewoon helemaal op te rijden! Geweldig! Met een gemiddelde hartslag van 190 (!)…Bijten in het kwadraat.