4:15 gaat de wekker… Als ik mijn deur open doe, zit Hakkie al aan de pannenkoeken. Heerlijk wakker worden is dat. Ik laat de pannenkoeken voor wat ze zijn en eet m’n goodold bordje Bambix. Voer voor echte mannen. 4:35 uur pak ik m’n fiets en ontzie ik de spanningen in het huisje. Even een beetje warm rijden in de startstraat. 4:45 uur zoek ik de rest van Stichting B.A.S. om 5:00 uur staan we vooraan in het eerste startvak. 5:09 uur start! Nou, daar gaan we. Ik wordt aan alle kanten in gehaald maar dat maakt me niets uit. Want volgens mijn hartslagmeter ben ik goed op weg. Het is echt leuk om zo naar boven te rijden. Omdat je zoveel mensen tegenkomt die je weer kent van andere jaren. Of mensen die mij weer kennen van het Alpe d’HuZes magazine. Maar toch was het dit jaar niet zo gezellig als de andere jaren. Want er werd niet zo heel veel geouwehoerd. Maar geweldig was het zeker.

De 2e beklimming was een pittige, ik kon merken dat m’ n lichaam aan het leeglopen was. Ik wist op dat moment ook niet precies hoelang ik kon blijven gaan met dit lijf. Omdat je de inhoud van jezelf niet precies weet. Daarom is het ook zo belangrijk om je aan een bepaalde hartslag te houden. Een paar bochten voor het eind kreeg ik het slecht. Ik was echt aardig leeg en was gewoon enorm moe. Ik weet niet meer wie er naast me ging rijden maar die man heeft me aardig naar boven gecoached. De laatste 100 meter brak ik een beetje, ik weet niet waarom maar het was een beste explosie van emotie en daaruit kracht waardoor ik vooruit schoot richting een sprint naar de finish. Ik wist niet meer wat ik voelde want er vlogen allemaal gevoelens door me heen. Het was wel een ontlading hoor. Daarna ben ik rustig naar de auto gerold waar pa mij opving. Ik heb daar een jasje aangetrokken en in de stoel geploft. Vanaf dat moment viel ik elke keer weg, ik was zo moe! Ik moest echt even naar bed.
Dus ben ik afgedaald naar de camping en heb ik daar mijn bedje opgezocht. Ik heb wel 2 uur geslapen! Toen ik wakker werd heb ik met iedereen afgesproken om 17:00 nog 1 keer naar boven te gaan met het hele team!

In de tussentijd heb ik een beetje gehangen in de schaduw en veel water gedronken. Want het was inmiddels erg warm in het dal en op de berg. De renners hadden het erg zwaar, want terwijl ik aan het rusten was ging het evenement gewoon door.

Om 17:00 was het zover. Ik ging naar boven met bijna het hele team en zelfs mensen die niet eens bij mij in de ploeg zaten! Geweldig dat mensen dan gewoon met jou, niet eens in hun eigen vertrouwde tempo omhoog willen fietsen! Heel bijzonder. De eerste paar bochten had ik nog wel praatjes en na La Garde (het kerkje) trok ik mijn mond niet meer open tenzij het echt nodig was.

Jip Steman (8 jaar) de zoon van Bas Steman reed ook met mij omhoog, nouja de eerste 100 meter. Daarna heb ik hem niet meer gezien. Wat bezielt de jongen! Hij reed als een gestoorde omhoog. Wat hard zeg, ik kon hem gewoon niet volgen, dat is dan 8 jaar! Als Jip andere mensen inhaalde vroeg hij eerst hoe het met ze ging en zei dan al alvorens ze konden antwoorden dat het met hem ERG goed ging! Prachtig.

Hoe verder ik kwam, hoe beter ik mij ging voelen. Een golf van vreugde ging bijna constant door mij heen. Na anderhalfuur kwam ik in de finish straat met mijn Stichting B.A.S. broeders achter me en ik kon aanzetten om nog even dat eindsprintje te doen. Het was weer kracht uit emotie waar ik de laatste 50meter mee reed. Tranen van blijdschap.
Op de finish vloog m’n moeder mij in de armen! Eindelijk liet mama zich ook een keer gaan. Heerlijk. Ook al mijn Stichting B.A.S. teammaten hadden het niet breed op de top van de Alpe d’Huez. Dit gaf mij een overgegeweldigend gevoel. Pa kwam iets later over de finish maar de emoties waren hier niet minder!

Wat een dag zeg. ’s Avonds was het heerlijk bijkomen met bestelde pizza’s en natuurlijke champagne, iets wat niet mocht ontbreken op een dag als deze!

[b]Woensdagavond wordt bij het programma ‘Alles uit de kast’ op TV Gelderland verslag gedaan van deze dag![/b]