Alpe d’HuZes, 3 juni 2010, 5:10. Ik sta vooraan aan de start van een grootst evenement. Samen met alleen maar goede vrienden en mooie mensen. Achter mij staan nog meer mooie mensen, zo ongeveer 2800. Mijn hartslag is bij de start 140.

Het pistool klinkt en we mogen gaan, RUSTIG! We rijden in “dribbeltempo” langs alle startende 2800 klappende en schreeuwende mensen. Ik rijd rustig naar de voet van de klim van de Alpe d’Huez. Al die mensen schreeuwen mijn naam, komop BAS! Ik denk niks,ik kijk ze aan. Ik geniet alleen maar,ik kan alleen maar lachen.

De bocht om en daar gaan we de Alp op. Hartslag stijgt, maar: opeens voel ik verlichting. Op mijn onderrug voel ik 2 warme handen, lieve handen. Een Hermannetje*. Hoe kan het ook anders. Kanker heb je niet alleen. Dus die berg op klimmen gaan we ook niet alleen doen. Dat doen we met zijn allen. Van beneden tot boven heb ik verschillende handen op mijn rug gevoeld. Maar allemaal waren ze warm, allemaal gaven ze mij energie. Ik denk aan die handen, die beschermende handen! Want kijk is waar ze me aanraken. Onderrug/heup…waar je altijd die vervelende beenmerg puncties krijgt, daar waar ze bij mij ook de kanker vonden, daar waar nu de cellen van Steph wonen. Ze zijn in goede handen.

Bocht na bocht kom ik hoger, ‘waar is nou die picknick Bas?!’ hoor ik af en toe. Hah, denk ik, die stellen we zo lang mogelijk uit. Mijn hartslagmeter tikt goed, dat betekent dat mijn hart het goed doet.Ik kan mijn hartslag houden waar ik hem wil hebben. Het duwen van de mannen scheelt zeker 10 slagen in mijn hartslag en dat is veel!

De bochten vliegen voorbij en daar is La Garde alweer, het eerste Kerkje. Vroeger keek ik hier op mijn horloge en moest ik hier rond de 20 minuten zitten, nu 25 minuten, hé dit is niet slecht. Ik schakel bij voor het vlakke stukje na La Garde. Het 2e Kerkje, nog steeds gaat het goed. Steeds wisselen de warme handen zich af. Ik hoor zelfs een keer achter mij ‘mag ik nou is duwen?!’ de reactie van 1 van de mijn duwers is niet hoopgevend, ‘even op je beurt wachten’. Ik probeerde nog te bemiddelen maar er was geen spelt tussen te krijgen.
Ik zie koeien! Wat? Zijn we hier al…gelukkig er staat weinig wind. Dit is namelijk een stuk waar je de wind lelijk in je gezicht kan krijgen. En daar is het dorpje, de oude finish plaats komt in zicht. Normaal zouden we hier finishen maar omdat het evenement zo groot is geworden rijden we 1,5km verder door het dorpje omhoog, naar een mooi groot finish terrein voor Palais des Sports.
Ik brul een oerkreet, een harde schreeuw van onderuit mijn genen. Alle spanning, al het gezeik, alles zit in de schreeuw, ultimate attack modus 3 gaat aan. Tandje erbij. Nu gaan we echt rijden. Mijn duwers kunnen gewoon met dezelfde versnelling doorrijden en hoeven alleen hun been tempo te versnellen. Ze zijn ook zo goed. We halen nu mensen in… (zie je het voor je, 2 mensen duwen iemand, en die haalt mensen in?!)

Daar is de finishlijn. We laten ons uitrollen richting de finish. Ik heb er geen woorden voor. Dus ga ik er ook niet meer aan vuil maken. Bedankt allemaal.

[image=upload/10finish.jpg]

(*) [i]Een Hermannetje is in het leven geroepen toen Herman Houweling is overleden. Hij was een fervent Alpe d’HuZesser. Wanneer iemand het moeilijk heeft tijdens het klimmen probeer je deze te helpen. Door hem te motiveren, door tegen hem praten en hem te helpen door hem even te duwen.[/i]

[b]Started:[/b] 3 jun 2010 05:09:47
[b]Ride Time:[/b] 1:36:44
[b]Distance:[/b] 13,33 km
[b]Average:[/b] 9,8 km/hr
[b]Fastest Speed:[/b] 18,64 km/hr
[b]Climb:[/b] 1099 meters

[image=upload/10huez.jpg]