De laatste dag van het jaar 2010, een moment om bij stil te staan? Ja en nee, niet het jaar wel de gebeurtenissen. Afsluiten zullen wij als gezin en daarbij hoort ook Joanne het jaar nooit. We hebben op een indrukwekkende wijze afscheid genomen van een mooie geweldige zoon en vriend. Bas die gevochten heeft voor zijn leven. Veel heeft hij ons en anderen gebracht en nagelaten. We zullen de toekomst omarmen en het leven weer oppakken zoals Bas het graag zou zien en vooral zelf zou doen.

Na het overlijden van Bas waren er veel zaken die opgepakt werden of ons overkwamen. Zoals; de Bas Mulder award, zijn grafsteen uitzoeken, de Bas Mulder banken, de blauwe bal, documentaires en natuurlijk de voortzetting van Stichting B.A.S.

Bas Mulder award
De award wordt steeds bekender in de medische wereld. De award moet jonge enthousiaste onderzoekers stimuleren in het doen van onderzoek naar kanker. De inschrijving sluit in februari, de toekenning vindt plaats op 9 juni op de Alpe.

Grafsteen
Door Tatanka werd een mooie steen uit het Zwarte Woud meegenomen. Hij wordt nu bij de steenhouwer bewerkt. De afdekplaat komt uit de Vogezen en wordt in het voorjaar geplaatst.

De Bas Mulder bank(en)
De banken zijn na intensief beulwerk bijna klaar. Ze zullen in het nieuwe jaar geplaatst worden. De locaties zullen we hier dan vermelden.

Blauwe bal, &samhoud
Heel bijzonder was dat Bas na zijn overlijden de blauwe bal ontving van de &samhoud Foundation. Deze bal wordt toegezonden aan personen die kracht uitstralen en betekenisvol zijn geweest voor de samenleving. Er zijn in totaal 50.000 ballen wereldwijd uitgegeven. Ongekend dat hij van deze kring deel uitmaakt.

Docu’s
Bas werd meerdere malen gefilmd. Carolien Tensen sprak met Joanne en Bas in familieberichten. Onze huisvrienden Bas Steman en Ariane Greep legden alles vast tbv ons en tv Gelderland. Veel reacties volgden. Waardevolle momenten voor ons. Het is heerlijk om hem te zien met z’n maffe loopje, z’n uitspraken en daarbij z’n stem te horen.

Stichting B.A.S.
Toen Bas de Stichting oprichtte hadden we geen van allen enig idee hoe lang hij zou bestaan en wat de impact zou zijn. De Stichting is Bas. Wij zullen zijn levenswerk met hulp van zijn vrienden in 2011 voortzetten. Bas heeft zijn vrienden en vriendinnen in 2011 een doel gegeven, een emotioneel doel. Presteren, genieten, samen zijn, samen lachen, samen huilen, maar vooral; leven, niet opgeven. Bijzaak is het genereren van geld. Wij zijn er trots op dat Bas iedereen, zelfs mensen die nog nooit gefietst hebben, op de fiets heeft gekregen.

Er valt nu een traan op de krant waar ik op aan het schrijven ben, ik luister de top 2000, Marco Borsato, nr 133 (1x3x3 = 9)! toeval nee hoor, het moet zo zijn. Ik kijk uit naar vanmiddag. Veel vrienden en vriendinnen van Bas komen op bezoek om het jaar af te sluiten, te praten en te praten en vooral… te lachen.

Bedankt lieve lieve Bas.
Bas, je werd genoemd in de top 2000, een stukje uit je leven werd voorgelezen, verwezen werd naar jouw muziek van Coldplay. Om 23.50 uur, kort voor de jaarwisseling gaf je ons nog even een extra push.