basmulder.org Portfolio - Weblog - B.A.S.  
 
Weblog
Opgeven is eh, weer geen optie.
62 Verstandskies
21.06.2007
13 juni! Mijn verjaardag, ben 21 jaar geworden, hoera. Allemaal bedankt voor de kaartjes ;)

Denk je dat je het meeste in je leven wel gehad hebt kwa medische ingrepen. Zit er alweer een verstandskies in je mond te schreeuwen dat die er uit wil. 14 juni had ik de afspraak bij de kaakchirurg. Hij las even snel mijn dossiers door, of status hoe je het ook noemen wil. Ow.. non-hodgkin, dat is niet niks, ik antwoorden met "Ja het is eens wat anders dan een verstandskies ;D". Was wel grappig.

De 3 prikken voor de verdoving zaten er snel in. Een hoop geboor en getrek later was hij er eindelijk uit. De kies lag namelijk helemaal op zijn kant. (zie foto). Hij moest dus een paar keer door de midden geboord worden voordat hij er uit kon.

De behandeling bij kaakchirurg stel op zich niet zoveel voor, 15minuten en ze zijn klaar met je. Het gezeur komt thuis pas na 1 of 2 dagen.
De dag er na ging het eigenlijk wel goed, totdat ik mij 's avonds echt niet goed begon te voelen. Koorts... wat baalde ik zeg. Zeer slecht geslapen die nacht en toen ik 's ochtends wakker werd was het echt helemaal een drama kon mijn geheime wapen bambix niet eens weg krijgen. Voelde me misschien nog wel zieker dan na een chemo. Echt waar hoor. Dat allemaal door een kies?! Gelukkig klaarde ik tegen de middag weer een beetje op.

Maar echt ziek zijn nadat je non-hodgkin hebt gehad is niet tof. Natuurlijk weet je wel dat het komt van die kies, het staat tenslotte in het boekje dat je mee krijgt van de kaakchirurg. Maar toch het is heel anders. Het duveltje denken denkt al gauw aan non-hodgkin.

Zondag voelde ik me alweer wat beter. Alleen nu moet ik nog van de pijn af...Zondag begon ik ook een ontzettende smerige smaak te proeven uit de wond. Dit heb ik even aangekeken en dinsdag toch maar even gebeld. Moest meteen even langs komen...bleken er dus allemaal etensresten in de het gat te zitten waar de kies zat. Dit was snel op te lossen door met een spuitje de boel schoon te spuiten. Dit kan ik nu thuis ook. Niet helemaal zonder pijn maarja...op dit moment heb ik nog steeds last van dat gat in mijn kaak.

Dat ik me even niet lekker voel is tot daar aan toe. Maar mijn conditie is gewoon mega achteruit gegaan. Daar kan ik me dus echt ontzettend boos over maken! Heb gister en vandaag een uurtje gefietst. M'n hartslag meter vond het allemaal niet zo leuk. M'n pols ging als een raket de lucht in. Kan dus bijna weer opnieuw beginnen... echt keihard balen.

31.08.2010Links
weblog
foto
video
radio
krant
uitslagen
bikes
gastenboek
contact
archief


Uitslagen
01 Holten
64e van 65
14 Holten
DNF - Lek
13 Oss
23e van 60
12 Oosterbeek
20e van 183
11 Zoetermeer
22e van 100

Laatste posts
212 - Nog een bank te goed..
211 - Docu, day after, een berg van reacties
210 - De Laatste Bocht
209 - Boekje Bouwkunde, opgedragen aan Bas.
208 - In Memoriam
207 - Herdenkingssteen van Bas geplaatst.
206 - Bocht Nul
205 - Bas, jouw bank, ons rustpunt.
204 - 2010, a never ending story, top 2000.
203 - Portret Bas Mulder