basmulder.org Portfolio - Weblog - B.A.S.  
 
Weblog
Opgeven is eh, weer geen optie.
     
58 Maximaal...
15.05.2007
Zo! Gaat goed man... Weer een hoop gebeurd afgelopen week. We hebben de benefietavond eindelijk achter de rug. Want ook daarvoor moest een hoop geregeld worden. Aan trainen ben ik afgelopen week weinig toe gekomen door die drukte. Gelukkig was dit niet zo erg want het weer was ook erg slecht waardoor trainen niet eens mogelijk was.

De benefietavond in de Schout was erg goed bezocht. De mensen die de presentatie gezien hebben waren allemaal erg onder de indruk! Dat wilde we die avond ook bereiken. Ook was het doel meer sponsorgeld op te halen, dat hebben we gedaan! Het was een heel vruchtbare avond, we hebben zeker meer dan � 3000 euro opgehaald!

De volgende dag was het tijd voor de eerste sporttest sinds mijn chemo. Eindelijk weer eens een sporttest in plaats van een medische test met scans en naalden.
Rond de middag was Jaap hier met de auto om af te reizen naar Gemert in Brabant. Daar ligt het sportcentrum Fitland met 'Top Vorm trainingsbegeleiding'. Jaap en ik werden hier om 14:30 verwacht, maar het was weer zo verschrikkelijk druk op de snelweg waardoor dit wat uitliep. Van de maximaal test die ik moest gaan doen op de fiets verwachtte ik helemaal 3 keer niets omdat ik de afgelopen week erg druk was geweest. Maar ik was wel uitgerust omdat ik een week niet had kunnen trainen.
De test word afgenomen zonder pennen en papier maar op een fiets. Aan de fiets hangt een computer die de trappers stapje voor stapje zwaarder maakt. Hij voert dus de wattage die je weg moet trappen stapje voor stapje op.
Toen ik begon met trappen voelden m'n benen opzich wel goed. Ik dacht, laat maar komen. De resultaten kan je in onderstaande tabel zien. Ik zal ze even toelichten.

Elke rij in de tabel is een test. De eerste 2 tests zijn afgenomen toen ik 'fit' was. Zoals je kan zien heeft de chemo een beste impact gehad op veel waardes. Wat heel erg opvalt is het snelle herstel van ijn lichaam. Dit kan je zien aan 'HF 1/3 min na test' want mijn hartslag zakt sneller na een test, oftewel het herstel is sneller.
We denken dat dit veroorzaakt wordt door mijn manier van trainen van de afgelopen 2 maanden. Ik heb alleen maar met een lage hartslag op de fiets gezeten en veel kilometers gemaakt. Als je dit doet krijg je een goeie basis en bij een goede basisconditie herstel je ook sneller. (klik op foto voor vergroting).

Met deze test kan ik heel erg tevreden zijn, nu 3 maanden na m'n laatste chemo. Natuurlijk heb ik nog een lange weg te gaan, maar 3 maanden na m'n laatste chemo mag ik echt heel eg trots op mijzelf zijn. Iedereen was weer erg verbaasd! Het is ook weer een bevestiging dat ik goed op weg ben. Afgelopen week voelde ik weer wat in m'n nek...maarja ik voel natuurlijk van alles. Maar als ik dan weer zo'n test fiets met zo'n uitslag dan kan het gewoon niets zijn anders zou ik nog geen deuk in een pakje boter rijden.

Heb nu ook met mijzelf afgesproken dat ik niet meer aan mijn nek mag komen. Als ik hem niet aanraak weet ik ook niet of er wat zit. Mag nu nog alleen maar kijken of ik in de spiegel wat zie... Ik moet er aan werken om weer vertrouwen in mijn eigen lichaam te krijgen.
31.08.2010Links
weblog
foto
video
radio
krant
uitslagen
bikes
gastenboek
contact
archief


Uitslagen
01 Holten
64e van 65
14 Holten
DNF - Lek
13 Oss
23e van 60
12 Oosterbeek
20e van 183
11 Zoetermeer
22e van 100

Laatste posts
212 - Nog een bank te goed..
211 - Docu, day after, een berg van reacties
210 - De Laatste Bocht
209 - Boekje Bouwkunde, opgedragen aan Bas.
208 - In Memoriam
207 - Herdenkingssteen van Bas geplaatst.
206 - Bocht Nul
205 - Bas, jouw bank, ons rustpunt.
204 - 2010, a never ending story, top 2000.
203 - Portret Bas Mulder