basmulder.org Portfolio - Weblog - B.A.S.  
 
Weblog
Opgeven is eh, weer geen optie.
19 Ali Chemicali
09.10.2006
Nou het stroomt eindenlijk door me aderen, de troep waar ik zo lang op gewacht heb (althans zo voelt het dan). Je ligt in het ziekenhuis van Harderwijk op een speciale ''Chemo unit" waar alleen maar mensen zijn die chemokuren krijgen. Je kan kiezen of je wilt liggen op een bed of zitten in een soort van stoel. Ik moest liggen omdat het mijn eerste keer was en dat vond ik wel best want zo kan ik nog wat slaap inhalen van gisteravond :).
Best vreemd hoor, allemaal vrouwen met halve tulbanden op het hoofd om de kaalheid te verbergen, ik heb dan echt het gevoel dat ik hier helemaal niet thuis hoor, maar kan het maar beter accepteren dat ik hier over 2 weken ook met een muts op zit.
Het is opzich wel gezellig op die afdeling want iedereen heeft eigenlijk hetzelfde, wel in verschillende vormen, maar toch. Het is wel lekker om even met de 'echte' kenners te praten die ook de chemokuur zelf ondervinden.
Vandaag kreeg ik als eerste een aantal stoffen in m'n lichaam die tegen de bijwerkingen zijn, daarna kreeg ik Mabthera (de R in de R-CHOP kuur) Dit is een soort van update voor je afweersysteem zodat deze de kankercellen kunnen herkennen en vernietigen. Mabthera wordt eerste op een laag pitje ingebracht via het infuus en elk kwartier word je bloeddruk gemeten en als deze goed blijft kan de snelheid waarmee het wordt ingebracht opgeschroefd worden.
Ik heb helemaal geen last gehad van deze stof tijdens het inbrengen wat toch wel veel voorkomt. Na 5 uur konden we beginnen met de rest van de R-CHOP kuur. Na 1,5 uur zat de CHOP (de CHOP in de R-CHOP kuur ) er helemaal in. Hier zat ook een heel chemisch uitziend goedje bij, helemaal rood van kleur, bah! deze rode vloeistof staat voor 100% gegarandeerde haaruitval, olé.

Op de chemo-unit mag je geen mobiele telefoons aanhebben in verband met de straling etc. Toen ik dus klaar was en naar huis mocht deed ik mijn telefoon aan. Kreeg een ware sms-bom met steun!! bedankt mensen!!

Op het moment van typen (21:00) voel ik me nog best redelijk, heb net even geslapen en voelde me toen ik wakker werd wel misselijk, maar dat is ook alweer weg, het zijn dus elke keer vlagen. Nu kijken hoe ik de nacht doorkom. Jullie horen morgen van me!

31.08.2010Links
weblog
foto
video
radio
krant
uitslagen
bikes
gastenboek
contact
archief


Uitslagen
01 Holten
64e van 65
14 Holten
DNF - Lek
13 Oss
23e van 60
12 Oosterbeek
20e van 183
11 Zoetermeer
22e van 100

Laatste posts
212 - Nog een bank te goed..
211 - Docu, day after, een berg van reacties
210 - De Laatste Bocht
209 - Boekje Bouwkunde, opgedragen aan Bas.
208 - In Memoriam
207 - Herdenkingssteen van Bas geplaatst.
206 - Bocht Nul
205 - Bas, jouw bank, ons rustpunt.
204 - 2010, a never ending story, top 2000.
203 - Portret Bas Mulder