basmulder.org Portfolio - Weblog - B.A.S.  
 
Weblog
Opgeven is eh, weer geen optie.
155 Straling
13.09.2009
Yes, eindelijk ben ik dan bij de radiotherapeut geweest. Voor een voor mij goed gesprek. Het was afgelopen 2 weken toch wel vervelend dat je geen duidelijkheid had over je eigen agenda. De bestraling zou dagelijks kunnen zijn en dan kan je niet veel inplannen.

Volgens doktor Lokhorst kon ik er eigenlijk wel vanuit gaan dat het dagelijks bestralen was. Dus heb ik mij maar uitgeschreven van mijn opleiding op Windesheim. Ik ervaar dat uitschrijven tot nu toe niet echt als vervelend. Het brengt mij ook een beetje rust. Ik was eerst altijd bezig in m'n kop 'oh ja dit nog dat nog', dus dat is wel lekker, de afleiding die ik op school had was wel weer lekker. Gelukkig brengen m'n vrienden mij op dit moment genoeg afleiding, ik zou niet zonder ze kunnen. Zo kan ik zo meteen zelfs direct aan de slag voor 1. Geweldig is dat, zodat ik niet helemaal niks te doen heb.

Het gesprek met de radiotherapeut was echt heel fijn. Toffe kerel. Hij was erg positief en verwachtte met de bestraling eigenlijk alles in mijn hals wel kapot te kunnen stralen. Tenminste de DNA-code van de cellen, waardoor de cellen kapot gaan. Dan is het ook nog zo dat wanneer een gebied bestraalt is, je er zeker van bent dat het daar nooit meer terug komt. In mijn geval mijn hals dus.
De arts vertelde me ook alle bijwerkingen die bij de bestraling kunnen zitten. Dit komt neer op pijn bij slikken, droge mond en daardoor krijg je weer geen eetlust. Maar goed hij vroeg of ik daarmee akkoord ging."Duh", zei ik. Het programma zit er dan als volgt uit. We beginnen op 16 september en dan elke werkdag tot aan 6 oktober, in bestralingen in totaal dus. Beide kanten van de hals worden meegepakt(!) was ik erg blij mee. De hals wordt dus frontaal bestraald.

Daarna konden we gelijk door naar de 'the mask' afdeling. Hier maken ze een masker -afdruk- van mijn hoofd. Dit masker is van 1 of ander soort plastisch materiaal. Als je het warm maakt in water wordt het zacht. Ze leggen het warme materiaal op je hoofd/gezicht waarna je het kan vormen. Als het daarna afkoelt behoudt het de vorm en is het een exacte copie van je hoofd/gezicht.

Maar waarom krijg je dat ding dan? Nou met bestralen is het natuurlijk gevaarlijk om gebieden te raken met gezonde cellen. Dat is natuurlijk erg zonde. Daarom maken ze dit masker wat ze vast kunnen klikken op de tafel. Je kan jezelf niet bewegen. Er wordt dus bij alle behandelingen exact hetzelfde gebied bestraald, tot op de millimeter nauwkeurig.

Verder voel ik me nog steeds kiplekker, heb helemaal nergens last van! Fietsen gaat ook nog steeds erg goed. Die pauperziekte is echt een sluipmoordenaar. Je ziet hem zo over het hoofd.


31.08.2010Links
weblog
foto
video
radio
krant
uitslagen
bikes
gastenboek
contact
archief


Uitslagen
01 Holten
64e van 65
14 Holten
DNF - Lek
13 Oss
23e van 60
12 Oosterbeek
20e van 183
11 Zoetermeer
22e van 100

Laatste posts
212 - Nog een bank te goed..
211 - Docu, day after, een berg van reacties
210 - De Laatste Bocht
209 - Boekje Bouwkunde, opgedragen aan Bas.
208 - In Memoriam
207 - Herdenkingssteen van Bas geplaatst.
206 - Bocht Nul
205 - Bas, jouw bank, ons rustpunt.
204 - 2010, a never ending story, top 2000.
203 - Portret Bas Mulder