basmulder.org Portfolio - Weblog - B.A.S.  
 
Weblog
Opgeven is eh, weer geen optie.
135 Drama
01.05.2009
Het is alweer even geleden dat ik wat van mij heb laten horen. Als het goed gaat schrijf ik het graag op. Want dan heb je iets te vertellen. Iets wat ik graag wil over brengen. Als het niet zo goed gaat dan heb ik daar totaal geen zin in, ik houd dat liever voor mijzelf. Je wilt graag dat mensen alleen het positieve van je horen en weten. Ik denk dat ik daarom de afgelopen 4 weken niets van mezelf heb laten horen.

Inmiddels heb ik alweer 2 controles gehad bij dokter Lokhorst. Hij vroeg aan mij hoe voel jij je nu? Mijn ouders vinden dat het goed gaat, maar ik vind zelf dat ik te weinig vooruitgang boek. Als ik kijk naar mijn hartslag dan is dit waardeloos antwoorde ik. Ja, zei dokter Lokhorst vind ik ook. Gelukkig dacht ik, want ik voel me al een tijd behoorlijk klote. Ik kan doen wat ik wil, trainen etc. maar er gebeurd gewoonweg niets, helemaal niets, ik ga niets vooruit! Wat een drama.

De volgende stappen zijn gezet om er achter te komen wat er niet helemaal in de haak is. Uitgebreide bloedtest. Getest wordt op lever-functie nier-functie etc. Dat was allemaal in orde. Alleen de HB is laag. 7.8 ofzo, geloof ik.
De klachten zouden ook kunnen komen van een ordinair virus, want ik blijf maar een beetje kuchen. Hiervoor heb ik 3 dagen antbiotica geslikt. Wat goed hielp want van dat kuchje ben ik inmiddels af. Maar verbetering in de conditie zie ik niet.
Ik voel zelf aan mijn longen dat die niet helemaal lekker aanvoelen. Als ik diep inadem voel ik het 'warm' worden onder in mn longen. Ik heb ook het gevoel alsof ik ze niet helemaal kan gebruiken. Hiervoor heb ik een longfunctie test gedaan. Ze hebben een uitgebreide long test gedaan. Ik blies 4.2 liter lucht. Terwijl ik 5 liter blies toen ik vol in training was. Ook kwam er uit de test naar voren dat de zuurstof opname slecht is. Dus er komt te weinig zuurstof terecht in mijn bloed. Daarom moet mijn hart harder werken om overal genoeg zuurstof te krijgen en daarom houd ik die hoge hartslag en ga ik niet vooruit,

Dit kan een aantal oorzaken hebben. Het kan zijn dat er nog ergens een virus zit of het kan zijn dat dit gewoon de nasleep is van de heavy-chemo. Maar eigenlijk kan ik nu niet zoveel. Over 6 weken wordt er weer een test gedaan met m'n longen om te kijken of er vooruitgang in zit. Er is ook een afspraak gemaakt in Harderwijk bij de Cardioloog. Dit om uit te sluiten dat het probleem niet bij mijn hart zit. Maar waar het allemaal weer op neer komt is. Geduld...

Wat denk jezelf... ben het nu echt meer dan zat. Ik wil met dit mooie weer gewoon het bos in. Een trap normaal op kunnen rennen. Wedstrijden houden naar het station toe, op de normale fiets, tegen onbekenden.
Geduld, als ik nieuws heb horen jullie weer van mij.

31.08.2010Links
weblog
foto
video
radio
krant
uitslagen
bikes
gastenboek
contact
archief


Uitslagen
01 Holten
64e van 65
14 Holten
DNF - Lek
13 Oss
23e van 60
12 Oosterbeek
20e van 183
11 Zoetermeer
22e van 100

Laatste posts
212 - Nog een bank te goed..
211 - Docu, day after, een berg van reacties
210 - De Laatste Bocht
209 - Boekje Bouwkunde, opgedragen aan Bas.
208 - In Memoriam
207 - Herdenkingssteen van Bas geplaatst.
206 - Bocht Nul
205 - Bas, jouw bank, ons rustpunt.
204 - 2010, a never ending story, top 2000.
203 - Portret Bas Mulder